A Panthers felkészült a leleményes Chiefs offense-re

A 15. legtöbb pont egy meccsen. A 19. legtöbb yard egy meccsen. A 20. legtöbb yard játékonként és a 20. legtöbb first down egy meccsen. A 23. legjobb third down sikerességi mutató.

A Kansas City Chiefs offense statisztikái nem kiugróak, mégis a vasárnapi, Carolina elleni meccs előtt 6-2-vel állnak és megnyertek 16-ot az utolsó 18 meccsükből.

"A Chiefs egy nagyon jó csapat." mondta a linebacker Thomas Davis.

"Van néhány dolog, amivel már meg kellett küzdeniük a sérülések szempontjából, az egész szezonban hiányzik a vitathatatlanul legjobb védőjátékosuk (a linebacker Justin Houston) és még ennek ellenére is ilyen eredményük van, elvesztették a kezdő irányítót (Alex Smith), elvesztették a kezdő futót (Jamaal Charles) és a tartalék running back-et (Spencer Ware) és továbbra is képesek mkeccseket nyerni. Azt gondolom, ez tényleg megmutatja, hogy milyen csapatuk van."

A Chiefs offense lehet, hogy nem mutatós, de látható, hogy képesek a kulcsfontosságú pillanatokban jól teljesíteni és bebizonyították, hogy vigyáznak a labdára. A hét elveszített labda a harmadik legkevesebb az NFL-ben.

Ami lehetővé tette, hogy túllépjenek az említett sérülés problémákon, de visszakapják az irányítójukat ezen a héten.

Smith várhatóan visszatér, miután kihagyta a 9. heti, Jaguars elleni győzelmet egy fejsérülés miatt. A korábbi 1/1 pick karja és lába is fenyegetést jelent. 

"Nagyon jó karrierje volt a Utah-ban, majd a San Franciscóban, egy nagyon lenyűgöző futó." mondta a vezetőedző Ron Rivera.

"Okosan bánik a labdával. Jól irányítja, amit csinálnak. Elég sportos és elég gyors ahhoz, hogy drágán megfizess." tette hozzá a linebacker Luke Kuechly.

A Carolina-i pass rush - amelyet 12 sack-et ért el az utolsó két meccsen - fontos szerepet játszik majd abban, hogy leverje ezt a fenyegetést.

Mint mindig, a defensive terv a futójáték megállításával kezdödik. A Panthers, amely a liga harmadik legjobb futás elleni védekezésével büszkélkedhet, továbbra is sikeres akar lenni a Chiefs támadásai ellen, amely folyamatosan küzdött a labda futtatásával, csak a 21. legtöbb futott yardot szerezve meccsenként a ligában.

De függetlenül attól, hogy a statisztika mit mond, a győzelem-vereség mutató mindent elmond a Panthers-nek a következő ellenfélről.

"Mindig megtalálják a módját, hogyan nyerjenek. Az egyik dolog, amire képesek, hogy megtalálják a módját, hogyan győzhetnek. Ezzel tisztában kell lennünk." mondta a safety Michael Griffin. "Ki kell mennünk oda és játszanunk kell egy négy negyedes meccset, játszanunk kell egy komplett meccset.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: cnn.com