Beharangozó: Panthers vs. Chiefs

A lendület érzésének felépítése egy NFL meccs alatt szinte tapintható is lehet, egy nagy játék látszólag elvezet egy csapatot a következő nagy játékhoz, majd a következőhöz.

De kitalálni a módját, hogy vigyék át ezt az érzést az egyik meccsről a következőre, az egy sokkal nehezebb feladat. Ez valami olyasmi, amit a Panthers tökéletesített az elmúlt szezonban és szeretnék megismételni ebben a szezonban is, mert szükség van rá ahhoz, hogy újra versenyben legyenek a rájátszásért.

"Határozottan érzem egy kicsit a lendület, de ez a hét folyamán végzett kemény munkának köszönhető." mondta a fullback Mike Tolbert. "És senki sem dolgozik keményebben ebben a ligában, mint mi csapatként."

A Carolina azt a csapatot fogadja a Bank of America Stadium-ban vasárnap, amely rájött a képletre, amit a Panthers használt tavaly és ebben a szezonban is sikeresen alkalmazzák. A Kansas City Chiefs 1-5-el kezdett tavaly - csakúgy, mint a Panthers ebben a szezonban -, de azóta 16 meccset nyert a 18 alapszakasz találkozóból és a vasárnapi meccset 6-2-es eredménnyel kezdi.

A Panthers, akik 3-5-el állnak, a jelek szerint elkapta a fonalat.

"Ez egy hétről-hétre dolog. Nem vehetsz semmit sem biztosra. Nézd, volt két jó hetünk egymás után, de ez egy teljesen új hét, egy teljesen új kihívás." mondta a safety Kurt Coleman. 

Coleman képlete ahhoz, hogy a lendület hétről-hétre kitartson, egyszerű: építeni arra, ami jól ment az előző héten és még jobb teljesítmény kell a pályán.

"Ez egy nagy lehetőség, hogy a szurkolók előtt érvényesíthetjük magunkat." mondta Coleman. "Tudjuk, hogy kemények vagyunk. Le tudjuk győzni a nehéz helyzeteket. Most csak mindent össze kell rakni."

A tight end Greg Olsen hisz abban, hogy a hétről-hétre lendület következetes játék révén érhető el és látta a jelét ennek az elmúlt két hétben. De a lendületen túl Olsen hisz abban, hogy következetesség talán még ennél is fontosabb, ha a dolgok nem mennek jól.

"Ez a legfontosabb üzenet, amit próbálunk átadni a srácoknak, akik nem voltak itt régebben. Ez a szezon megy, akár tetszik, akár nem - jól teljesítesz vagy sem." mondta Olsen. "Jobb, ha folytatod a munkát."

A Panthers eredménye zavarba ejtő volt a bye week előtt a 15-1-es szezon után, de Olsen azt mondta, a csapat egy új szezont kezdett a bye week után és most "egy elég hihetetlen kihívás előtt állunk ezen a héten egy igazán jó csapattal szemben."

A fiatal játékosok is ezt a hozzáállást követik.

"Nem leszünk önteltek attól, amit tettünk. Hétről hétre próbálunk jobbak és jobbak lenni." mondta az újonc cornerback Daryl Worley. "Az egész csapatnak önbizalmat ad, amikor épp egy győzelem után vagy. Amikor van egy "W" a hátad mögött, szeretnél menni és szerezni egy másikat is."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.com