Chiefs 20 - Panthers 17

29 másodperccel a vége előtt a saját 20 yardos vonaláról indulva a Panthers offense remélte, hogy néhány játékkal meccset eldöntő mezőnygól kísérletig jutnak.

Helyette a Kansas City Chiefs került olyan helyzetbe, hogy  17-17-es döntetlenről el tudott mozdulni.

Az elkapó Kelvin Benjamin futott egy slant útvonalat és elkapott egy 14 yardos passzt, de a Kansas City cornerback-je, Marcus Peters kitépte a labdát a kezéből, mielőtt Benjamin lement volna a földre. Három játékkal később Cairo Santos rúgott egy 37 yardos field goalt, miközben az idő lejárt, így a Panthers 20-17-es vereséget szenvedett.

"A labda védelme a meccs végén is fontos." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Meg kell védenünk a labdát."

Benjamin azt mondta, hogy megpróbált kimenni az oldalvonalon az elkapás után. Peters lehetőséget látott arra, hogy megcsináljon egy meccset eldöntő játékot és élt is a lehetőséggel.

"Nem igazán tudom leírni. Ez egy kemény vereség." mondta Benjamin. "Bárcsak lementem volna."

Nem ez volt az egyetlen labdavesztés, ami nagyon sokba került a Carolina-nak.

Korábban, a negyedik negyedben, amikor a Panthers még 17-6-ra vezetett, az irányító Cam Newton-t rákényszerítették egy esetlen dobásra 3rd&6-nál. A safety Eric Berry lehúzta a labdát a tight end Greg Olsen elől és egy 42 yardos TD-t szerzett.

Ez a pick-six, majd a tight end Travis Kelce által sikeresen értékesített kétpontos kísérlet máris 17-14-et jelentett. A Kansas City kihasználta a rövid field pozíciót pillanatokkal később, kiegyenlítve egy 33 yardos field goal-lal.

"Kétszer adtuk el a labdát. Nem lehet ilyet csinálni." mondta Rivera. "Ha ezt csinálod, akkor nem adod meg magadnak a lehetőséget a győzelemre. Ez az igazság."

A Panthers teljes mértékben irányította a meccset az első félidőben.

Az első labdabirtoklás egy 42 yardos Graham Gano mezőnygóllal végződött, aki a Carolina punter-e lett, miután Andy Lee térdhajlító sérülést szenvedett.

Az irányító Cam Newton szerezte a meccs első touchdown-ját, már a második negyedben, áttörve a védőkön egy 4 yardos futás során. A touchdown Newton 47. futott TD-je volt, amivel a franchise legjobbja lett ezen a téren.

Newton a wideout Devin Funchess-nek adott egy 38 yardos TD passzt a two minute warning utáni első játékban, amivel a Panthers 17-0-ra vezetett.

A Kansas City 10 másodperccel a félidő vége előtt szerezte az első pontjait, amikor Santos értékesített egy 47 yardos field goalt.

A harmadik negyedben a Carolina egy 20 játékból álló drive-ot vezetve 10:08-at pörgetett le az órából. De nem tudtak pontot szerezni.

Miután eljutottak a Kansas City 20 yardos vonaláig, Newton-nak volt egy -1 yardos futása és kétszer sack-elték, összesen 19 yarddal kerültek hátrébb, Gano pedig punt-olni kényszerült.

"Ez a  drive volt a fordulópont a meccsen." mondta a tight end Greg Olsen.

A negyedik negyed már a Chiefs-é volt. A csapat, amely a meccs előtt vezette az NFL-t a szerzett labdák tekintetében, két újabbat szerzett, amivel a Kansas City kiharcolta a győzelmet, annak ellenére, hogy nem szereztek támadásban touchdown-t.

"Megtalálták a módját. Az esélyek ellenük voltak, mégis megtalálták a módját." mondta a safety Kurt Colman. "Egészében véve, nem fejeztük be a dolgunkat ma."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu