Ezért nagy játékos Tony Romo, Prescott-nak adta a csapatát

Hetek óta mindenki azt találgatta, hogy mi lesz a Dallas Cowboys-al Tony Romo visszatérésekor. Dak Prescott nagyon jól teljesített Romo távollétében így nem lehetett megjósolni, hogy mit fog majd tenni a csapat mindenhatója Jerry Jones kedvenc irányítója felépülésekor.

A helyzet biztosan nem fog több álmatlan éjszakát okozni a csapattulajdonos számára mert Romo a tegnapi sajtótájékoztatóján rövidre zárta a témát. Beismerte, hogy Prescott méltán irányítja a Cowboys csapatát és tulajdonképpen elismerte, hogy tartalék lesz a szezon hátralevő részében. Ez egy igen tiszteletre méltó lépés volt a veterán irányítótól.

"Kiérdemelte, hogy a csapat irányítója legyen. Ezt pont olyan kiérdemelni mint amilyen nehéz ezt kimondani. 8-1-es mérleget ért el a csapattal ami nagyon nehezen kivitelezhető." - nyilatkozta Romo.

Hihetetlen nehéz egy kezdő irányító számára elismerni, hogy kikerült a csapatból de pontosan ezért volt ez tiszteletreméltó lépés Romo-tól. A jelenleg 36 éves Romo-t lehet szeretni és nem szeretni de azt el kell ismerni, hogy az utóbbi évtizedben hihetetlen sokat tett a Cowboys-ért.

Az utóbbi idők sérülései azonban előrevetítettek egy hasonló végkimenetelt. Tavaly csak 4 mérkőzésen tudott pályára lépni és az idei szezonban már az előszezonban megsérült. A korábbi sérülései során beugró tartalékok meg sem közelítették a szintjét de idén minden megváltozott.

"Semmi sem jár magától. Mindent ki kell érdemelned, minden nap újra és újra. Bizonyítani kell mert így működik az NFL. Erre jó példa Dak Prescott."

A Cowboys vezetőségének kényszerűségből mélyvízbe kellett dobni az idei Draft negyedik körében kiválasztott játékosát aki szenzációs teljesítménnyel hálálta meg a bizalmat. Kilencből nyolc meccset megnyert, 2.339 passzolt yardot, 14 touchdown passzt szerzett és csak 2 interceptiont dobott. Továbbá 125 futott yard és 4 futott TD áll a neve mellett.

"A pálya szélén állsz és nem tudsz segíteni a csapattársaidon. Szembe kell nézni a történtekkel. A szezonok elrepülnek és a mérkőzések egyre értékesebbek lesznek. Az esélyeid csökkenek a sikerre. A potenciális utódod pedig megérkezett."

A sportágat elnézve a játékosoknak pontosan azt a legnehezebb beismerni, hogy elrepült felettük az idő és az utóduk megérkezett. Romo nem lesz Hall of Fame irányító, évtizedek múlva nem fogják a liga történetének legjobb játékosai között emlegetni de az biztos, hogy nem csak Dallasban hanem az egész NFL-ben pozitívan és tiszteletreméltóan fogják emlegetni.

A bejelentést követően természetesen már mindenki Romo jövőjével kezdett foglalkozni. Az irányító még három éves szerződéssel rendelkezik de nagyon valószínűtlen, hogy ki fogja ezt tölteni. Jó néhányan felvetették a trade esélyét de a jelen helyzet ellenére is hatalmas meglepetés lenne ha Romo elhagyná azt a profi csapatot amelynek egész pályafutása során a játékosa volt.

nfl.com, Fotó: twitter.com, twitter.com