Kai Forbath a Vikings új rúgójátékosa

Nem volt a csapat sokáig kicker nélkül és a híresztelések is igaznak bizonyultak, Kai Forbath szerződést kötött a Minnesota együttesével.

Blair Walsh teljesítményének romlását már nem tűrhette tovább a csapat, mert meccsek mentek el a kihagyott lehetőségeken. A keddi napon jött a hír, hogy Walsh-ot elküldték a csapattól. 

Már a múlthéten voltak nálunk jó páran próbajátékon kickerek, de végül egyiküket sem szerződtették. Most viszont aktuális lett és a csapat választása Kai Forbath-ra, a Redskins és a Saint korábbi rúgójátékosára esett.

Már Walsh elküldése után mentek a híresztelések, hogy ő a befutó, de hivatalosan csak ma, a szerdai napon jelentették be a nagyérdemű felé.

Forbath már 6. éve van az NFL-ben, ezalatt megfordult számos csapatnál, de igazából a Washington együttesénél láthattuk őt huzamosabb ideig. A UCLA-ről 2011-ben került ki újonc szabadügynökként a Dallas együtteséhez. Akkor a DRAFT-on a második legjobb elérhető rúgó volt. Igazából a 2012-es szezonban ismerhette őt meg a világ igazából, mert a Redskins színeiben 41 mérkőzésen rúghatta az extra pontokat, a mezőnygólokat és a kick off-okat. 

A Vikings ma bejelentette, hogy egy éves megállapodást kötött a játékossal, aki ezért cserébe 760.000 dollárt kereshet idén.

Forbath több játékosunknak sem ismeretlen, hiszen Kevin McDermott (LS) és Jeff Locke (P) is együtt játszott vele még az egyetemen. Locke a 2009 és a 2010-es idényben, míg McDermott a 2011-es szezonban adogatta neki a snappeket.

Ki teljesítménye idáig az NFL 84.1 %-os, számszerűsítve 82 mezőnygólból 69et sikeresen végrehajtott és az extra pontok terén 127-ből 124-et gond nélkül értékesített.

Egyéb elismerései, hogy még az egyetemen a 2009-es szezonban ő kapta meg a Lou Groza Díjat, ami a liga legjobb kickerének jár.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: bigeasybeliever.com