Ryan Kalil arra készül, hogy visszatér a Saints ellen

Az All-Pro center Ryan Kalil teljes értékű edzésmunkát végzett kedden – ez volt az első ilyen edzése, mióta váll sérülést szenvedett a Cardinals ellen a 8. héten - és arra készül, hogy játszani fog a Saints ellen csütörtök este.

Nehéz elmondani Kalil jelentőségét a Panthers-ben. Az ötszörös Pro Bowler az egyik legjobb a posztján, az intelligenciája és vezetői készsége az egész offense-re hatással van.

"Nagyon jó volt, hogy visszakaptunk egy alapembert." Mondta az irányító Cam Newton. "Minden Ryan Kalil-on múlik. Rendkívül egyszerűvé teszi az életem. Ő valamelyest az én rejtett kincsem, mert több dolgot megtesz az irányítónak, mint bárki más a bajnokságban. Néha nem kap elegendő elismerést érte."

Minden erőfeszítés ellenére Kalil kihagyta a Carolina előző két meccsét. Gino Gradkowski kezdett mindkét meccsen a helyén.

"Nehéz volt nézni az oldalvonal mellől, de így megy ez." mondta Kalil. "Gino jó munkát végzett és most újra itt vagyunk ezen a héten." 

Két héttel ezelőtt Kalil néző volt, amikor a Panthers 13-10-re nyert a Rams ellen a Los Angeles Memorial Coliseum-ban - a stadionban, ahol Kalil a főiskola alatt, a University of Southern California csapatában játszott.

"Hátborzongató volt ott lenni a Colosseum-ban és nézni, ahogy a csapattársak játszanak ezen a pályán." mondta Kalil. "Jó móka let volna ott lenni velük."

Vasárnap Kalil ismét kénytelen volt végignézni, ahogy a Panthers 17 pontos vezetése elszáll a Chiefs ellen, ami után a Carolina 3—al áll idén.

"Nem titok, mi az eredményünk." mondta Kalil. "Meg kell találnunk a módját, hogy befejezzük ezeket a meccseket. Jobbnak és fegyelmezettebbnek kell lennünk."

Mindenki tudja, Kalil késen áll majd arra, hogy tegye a dolgát a visszatérése során.

"Nagyon fontos - legalábbis számomra -, hogy ott kint csinálom a munkámat, csinálom, amiért fizetnek." mondta Kalil. "Az évek során megtanultam, hogyan kell kezelni a fájdalmat és a sérüléseket. Ez a játék része. És ha bajod esik, ami meg fog történni, pokolian harcolni kell, hogy újra a csapatban lehess."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: prod.www.panthers.clubs.nfl.com