Több hetet ki kell hagynia a Dolphins irányítójának

Hétfőn biztossá vált az amitől vasárnap este óta féltek Miamiban azaz "súlyosabban" megsérült a csapat kezdőirányítója Ryan Tannehill. A sérülése nem jelenti feltétlenül azt, hogy véget ért a szezonja de több hetet biztosan ki kell hagynia az irányítónak.

Kiderült, hogy az Arizona Cardinals elleni győztes mérkőzésen Tannehill térdében kificamodott a kereszt és az oldalszalag is. Adam Gase vezetőedző lenyilatkozta, hogy nem lesz szükség műtéti beavatkozásra és az irányító állapotát folyamatosan felül fogják vizsgálni.

Tannehill akkor sérült meg amikor egy passzba beleállva ütközött a Cardinals defensive endjével Calais Campbell-el. Gase saját bevallása szerint nem hibáztatja az ellenfél játékosát, az ellenfél mérete és a gyorsasága miatt, szerencsétlen körülmények között sérült meg az irányítója.

A pozitív hozzáállás ellenére az irányító visszatérését a 17., utolsó fordulóra jósolják. A visszatérés feltétele, hogy a csapat még versenyben legyen a rájátszásért. Ez pedig nem lesz egyszerű feladat mert három csoportmérkőzés vár a csapatta. A Jets és a Bills ellen idegenben játszanak a következő két fordulóban és Tannehill a Patriots elleni hazai mérkőzésen térhetne vissza.

Ha Tannehill akár egyetlen mérkőzést is kihagy a sérülése miatt akkor biztosan kijelenthető, hogy pályafutása során első alkalommal pozitív mérlegel fejezi be az alapszakaszt. 2,995 passzolt yardot, 19 passzolt touchdownt szerzett 12 interceptiont dobott és karrierrekordot jelentő 67.1%-os pontossággal passzolt.

Tannehill kiesése után a csapat tartalékirányítója Matt Moore lép elő kezdőnek és tartalék posztra szerződtették T.J. Yates-t. Az újonnan érkezett irányító eddigi pályafutása során a Houston Texans és az Atlanta Falcons játékosa volt, 18 mérkőzésen lépett pályára, 1.534 passzolt yardot, 6 TD-t és 8 interceptiont szerzett.

nfl.com, Fotó: ooyuz.com, us.pressfrom.com