Kellene Jameis köré egy offense!

"Miért? Nincs? Hiszen nyerjük a mérkőzéseket sorban!"- Gondolom azonnal ez mozdul meg a legtöbb Bucs szurkolóban. Nos nem vagyok az a fajta ember, aki a problémákat a szőnyeg alá söpri és most sem teszem meg.

Ámulattal olvastam, hogy a Buccaneeers csapatával foglalkozó elemző oldalak meg voltak elégedve a Saints mérkőzés után a támadó fallal, míg Dirk koetter-t lehúzták a szolíd offense miatt.

Ezzel az állásfoglalással több okból sem értek egyet. Az egyik az, hogy Dirk Koetter szerintem maximálisan kihoz mindent ebből az offense-ből. Tekintve, hogy nagyjából ennyi van benne! Van két sztár játékosunk , Jameis Winston és Mike Evans akiknek a játékkapcsolata az alap. Na de mi van utána?

Rajtuk kívül egyedül Cameron Brate játékát tudnám kiemelni, aki rendkívül hasznos tud lenni ha a labda fogadásáról van szó. De az elkapó front itt kimerült! Jameis dolgát külön nehezíti, hogy a megvédése sem működik csak nagyjából minden második mérkőzésen. Én úgy gondolom ez most a Saints defense ellen sem sikerült, ahol Cameron Jordan akkor alázta meg Gosder Cherilus-t, amikor akarta.

Futójáték? Nos, a Saints elleni mérkőzésen körülbelül 1,5 negyedig úgy tűnt van. De a végére kiderült, hogy nincs! Volt persze pár játék ami szép volt, csak a baj, hogy ennél sokkal több volt olyan, amikor a Saints védői negatív yardon kapcsolták le a futót. Én azt mondom ne yardozzunk, hanem a futásoknál kizárólag a futás/yard átlagot nézzük, mert ez adja a legpontosabb eredményt a teljesítményről!

A 3 yardos átlag, amit a Saints ellen produkált a Bucs, NFL szinten nagyon kevés. Nincs már Logan Mankins, J.R. Sweezy-t még pályára sem tudtuk küldeni. S hát kérdéses is valljuk be, hogy egyedül az ő személye elegendő lesz-e! Elképesztően hiányzik a jó futás blokkolás mind a támadó falemberek, mind a tight end-ek részéről. S emiatt a Bucs offense játéka rendkívül egysíkú, az ellenfél defense-ei számára kiismerhető!

Nos! Ilyen körülmények és lehetőségek mellett a Bucs offense elég pontot pakol fel a táblára ( persze a védelem hathatós segítsége mellett) és elég ideig birtokolja lényegében minden mérkőzésen a labdát ahhoz, hogy az ellenfél offense-e keveset legyen fenn és a védelemnek kellő pihenő álljon rendelkezésre.

Akkor miért is marasztalnánk el Dirk Koetter-t? Sem a játék hívások, sem az eredmények nem alapozzák ezt alá! Ugyanis mint mondtam, ebben a támadó egységben jelenleg ennyi van és egy grammal sem több! Teljesen egyértelmű, hogy a holtszezonban további erősítésre szorul majd! Hogy a piacról vagy a draftról, ez már Jason Licht felelőssége lesz! De a lépések elkerülhetetlenek, ha sikeres franchise-t akarunk! S látva, hogy a Glazerek is meg-meg jelennek már a stadionban, talán feltételezhetjük, hogy akarunk!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com