Vissza a földre!

Öt megnyert mérkőzés után a fellegekben jártunk. Mint minden sorozatnak, ennek is vége kellett, hogy legyen. Egy kicsit kár érte, mert nálam ez a nyerhető mérkőzések kategóriáját gyarapítja. Úgy mint a Rams és a Raiders elleni. Előre kell azonban tekinteni! De mielőtt megtennénk még egyszer nézzük meg, mik voltak a mérkőzés pozitívumai és negatívumai. Kezdjük a pozitívumokkal!

- Az első és harmadik negyedet, vagyis a két félidőt jól kezdtük. Volt terv, ami működni látszott (itt még a futójáték is). Csak hát egy mérkőzés olyan, hogy az ellenfél is reagál. S nem meglepő módon a Cowboys is ezt tette.

- A 3. down-os védekezések ismét jól működtek

- Nagyon kevés zászlót (3db.) dobtak játékosainkra. Az eddigi legkevesebbet az idei idényben. Nekem úgy is tűnt, hogy ez szigorúan a taktikánk egyik része volt.

Azonban sajnos voltak negatívumok is. Méghozzá szép számmal.

- Először is a futójáték! Bár az első és a harmadik negyedben volt periódus, ahol működni látszott a probléma már fordulók óta ugyanaz. Méghozzá az, hogy az ellenfél túl sokszor kapcsolja le futóinkat negatív yardon. Ez sokszor azt eredményezi, hogy a 2., sőt sokszor a 3. down-t hosszú haladással kell megoldani. Ez jelentős nyomást helyez az irányítóra is!

- Az ellenfél sztárjait (Ezekiel Elliot, Dez Bryant, Jason Witten) nem sikerült kikapcsolni. Csak egyedül Wittent mattolta egy ízben a védelem, amiből a fumble is lett.

- A védelem részéről volt nyomás Prescott felé. A baj csak az, hogy ezt nem döntő helyzetekben sikerült generálni. Ezekben a Dallas O-line kiválóan állta a sarat.

- Jameist vitték az érzelmei játékban s most már játékon kívül is! Ez sokszor működőképes dolog, de sokszor megbosszulja magát. Hideg fej. Az igazi nagy irányítók sajátja. Nehéz megmondani, hogy Jameisnél ez valaha működni fog-e !

- Pass protection! Főleg a negyedik negyedben az ellenfél rendre megérkezett Jameis arcába. A 3 interception közül 2 a már minden mindegy kategória volt. Egy viszont annak az eredménye, hogy az ellenfél meg tudta ütni Jameis könyökét.

-William Gholston és Gosder Cherilus megsérült. Bár utóbbi játékos esetében elmondhatjuk, hogy hiányától nem gyengülünk. Gholston hiánya a rotációban azonban már annál inkább érezhető.

Tekintsünk előre! A rájátszáshoz innentől mindkét meccset nyerni kell! S a negatívumoknál felsorolt dolgok előre vetítik azt is, Jason Licht-nek komoly feladata lesz a holtidényben. De erre majd térjünk vissza bő egy hónap múlva!

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com