Rekorder lett a touchdown passzt adó védőfalember

Ma hajnalban a Kansas City Chiefs földbe döngölte a csoportrivális Denver Broncos csapatát de a győzelem és a playoff bebiztosítása mellett más miatt is emlékezetes lesz számukra a találkozó.

A mérkőzés vége előtt 1:55-el, 2 yardra a Broncos endzonejától bekocogott a pályára Chiefs védőfalembere Dontari Poe. A helyzet miatt értelemszerűen futójátékot várt mindenki de Poe hatalmas meglepetést okozott amikor pár lépés után átívelte a falat.

A csapat tight endje Demetrius Harris elkapta Poe passzát így rekorder lett a nose tackle. Poe a liga történetének legnehezebb touchdown passzt kiosztó játékosa lett. Ezen persze nem lehet csodálkozni hiszen a tackle a maga 157 kg-jával simán lenyomja a liga irányítóit.

"Az idők alatt megtanultam: A csapatok ellen nem lehet elegendő pontot szerezni. Semmit sem veszünk biztosra. Megyünk, hogy annyi pontot csináljunk amennyit tudunk." - nyilatkozott Andy Reid vezetőedző a mérkőzés után.

A trükkös játékot simán el lehetett adni futójátéknak mert a Raiders elleni mérkőzésen megjátszották, hogy Alex Smith Poe-nak passzolt és futott TD-t szerzett a védő (futott TD-nek minősült mert visszafelé ment a labda).

Poe a súlyrekordon kívül egy másik rekordot is beállított, Ő lett az első védő aki egy szezonon belül futott és passzolt touchdownt is szerzett.

Természetesen az idei Super Bowl MVP sem hagyta szó nélkül a történteket:

"Örülök a nagyfiúnak. Szerencsétlen vereség..., Ők voltak fent a pályán és lehetőségük volt pontot szerezni. Ha az én kezemben lett volna a joystick valószínűleg ugyanezt tettem volna. Minden rendben van, a következő évben kétszer is találkozunk majd ezekkel a srácokkal."

nfl.com, Fotó: si.com, twitter.com