A Chargers is kirúgta a vezetőedzőjét

A San Diego Chargers tegnap hivatalosan bejelentette, hogy kirúgta vezetőedzőjét Mike McCoy-t. A Chargers az utolsó két szezonban csoportjának utolsó helyén végzett így nem okozott nagy meglepetést, hogy a vezetőedző eltávolítása mellett döntöttek.

McCoy a Chargers vezetőedzőjeként 27-37-es alapszakaszmérleget és 1-1-es playoff mérleget ért el. A rájátszásba csak az első szezonban sikerült bejutnia amikor 9-7-es mérleggel zárta a 2013-as alapszakaszt. A csoportban két harmadik és két negyedik helyet szerzett.

"Mike McCoy egy nagyon karakteres ember és megköszönjük neki a Chargers iránti elkötelezettségét. Mike elküldése szolgálja legjobban a franchise érdekeit. A csapat kiábrándító teljesítménye elmaradt a csapat által kínált potenciáltól és azoktól a szabványoktól amelyeket bevezetni igyekszünk. Azonnal átfogó keresést indítunk az új edzőnk megtalálására. - szerepelt John Spanos közleményében.

Két 9-7-es szezon után az utolsó két szezonban összesen csak 9 mérkőzést tudtak megnyerni. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a csapatot hihetetlen balszerencse sorozat vette körül. A szezon első felében talán csak az a játékos nem sérült meg aki nem lépet pályára. A szezonban 27 játékost kellett sérültlistára tenniük.

A Chargers nemrég elbukta a maradásukról szóló népszavazást így minden jel szerint a következő szezont már Los Angelesben fogja elkezdeni a csapat. Új város, új vezetőedző. McCoy pedig minden valószínűség szerint visszatér majd offensive koordinátornak és az idei rengeteg távozó miatt bőven akad majd potenciális állomáshely.

nfl.com, Fotó: twitter.com