A Colts elküldte a veterán linebackerét

Az Indianapolis Colts új general managere Chris Ballard belevetette magát a munkába és az egyik első rendelkezéseként elküldte a védelem egyik veterán játékosát. Tegnap bejelentették, hogy megváltak linebackerüktől D'Qwell Jackson-tól.

Jackson-t 2014-ben szerződtette a Colts és még egy év hátra volt a négyéves szerződéséből. Az overthecap.com információi szerint  a linebacker elküldésével 5.5 millió dollár hely szabadult fel az idei fizetési sapkából úgy, hogy csak 250 ezer dollár halott összeg marad utána.

"D'Qwell egy tökéletes profi. Felülmúlhatatlan módon közelíti meg a játékot. A vezetői és mentori képességeivel kiérdemelte, hogy példakép legyen a fiatal játékosaink számára. Hálásak vagyunk mindazért amit a franchiseért tett és minden jót kívánunk számára jövőben.

A 33 éves védő 366 tacklet szerzett a Colts-nál eltöltött három szezonja alatt. Az első két szezonjában a tackle számokat tekintve csapata legeredményesebb játékosa volt de tiltott teljesítmény fokozók használata miatt eltiltották az alapszakasz utolsó négy mérkőzéséről.

Az eltiltás mellett alaposan visszaesett Jackson teljesítménye, a Pro Football Focus értékelése szerint a posztján szereplő 87 linebacker közül a 80. helyen rangsorolták. A tavalyi szezon és a fizetés ismeretében nem okoz meglepetést a linebacker elküldése.

nfl.com, sportsillustrated.com