Chad Greenway 11 év után visszavonul

11 csodálatos év után nyugdíjba megy a Vikings egyik meghatározó játékosa, Chad Greenway.

Ez a nap is eljött, mind tudtuk, hogy lesz ilyen is, Chad Greenway 11 Minnesota-ban töltött szezon után szögre akasztja a cipőjét, a játékos bejelentette visszavonulását.

Illetve be fogja jelenteni, hiszen egész pontosan a holnapi napon egy sajtótájékoztató keretében teszi meg ezt.

Nem ma volt, mikor a 2006-os NFL Draft-on az összesített 17. helyen a Minnesota Vikings az Iowa egyetemről kiválasztotta az akkor még csak 23 éves tehetséget. Első profi éve sajnos a legrosszabbul alakult, hiszen az első előszezon meccsen (vs Oakland) térdszalag szakadást szenvedett, ami miatt a teljes újonc idényét ki kellett hagynia, pedig a rosteren második helyen vol rangsorolva a linebackerek közt.

2007-ben azonnal kezdpként kapott szerepet és remek évet zárt. Az első hat szezonja alatt ötször is 100 szerelés fölé ért, abban az egyben is csak egyel maradt el a hrom számjegytől.

Greenway a Vikings történetének 4. legtöbb szerelését összehozó LB-je. A sport mellett igazi példakép is, nem véletlenül volt annyiszor Walter Payton Man of the Year várományos, de sajnos egyszer sem kapta meg. Ennek ellenére a Vikings-ban 4 évben is az Év Embere volt, 2014 és 2016 között más nem kelhetett vele harcra. 

Greeway tavaly jelentette be, hogy még egy szezonra visszatér a csapathoz, (már ha kap szerződést a csapattól) hogy még átélhesse az új stadionban való játékélményt. Ezt a Wilf család megadta neki ő pedig meghálálta. 

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com