Van esély Hankins New Yorkban maradására?

Meglepően alakult a piac Johnathan Hankins számára, szinte mindenki azt várta, hogy szép fizetésért más csapathoz szerződik, azonban még mindig a kivárásra vár és a szabadügynökök táborát gyarapítja. A mai napon felröppent a hír, hogy csapatunk ajánlata még mindig él az irányába, de Reese-ék türelme alaposan fogyóban van. Vajon van még esély a defensive tackle visszatérésére?

Elsőként az vetődik fel az emberben, hogy mégis hogy a viharban lehet keret az ő fizetésére? Úgy, hogy JPP kontraktusa az első évben csak 7,5 millió dollárt foglal el a salary capből és ha minden igaz kb. 11-12 millió dollárt tudunk még elkölteni. Az tisztán látható, hogy az óhajtott évi 10 milliós deal már nem jön össze Hankins-nek, így lassan ideje lesz lejjebb vennie az igényeiből. Nem tudjuk csapatunk milyen ajánlattal állt elő, de az évi 5-6 millió dollár reális lehet. Biztosan olyan rosszul járna a játékos a szabadügynök piac ezen szakaszában? Nem hinném.

Az is érthető, hogy a csapat részéről is egyre türelmetlenebbek, hiszen New Yorkban nem szokás a játékosok után rohangálni és a védelmet is sikerült egyben tartani. Ez egyben megmagyarázza azt is, hogy még nem igazoltunk le más DT-t a csapatba.

Az opciókból nincs is túl nagy merítési lehetőség, egyértelműen Big Hank a legnagyobb név a piacon. Persze helyette biztos érkezne valaki más olcsóbban, gyengébb képességekkel. A draftról is jó eséllyel lenne érkező, nem zárnám ki, hogy a második napon erre a posztra erősítsünk.

És hogy mik az esélyek? Abszolút 50-50. A csapat és a játékos érdeke is a hosszabbítás lenne, de most már valóban egy banánhéjon is elcsúszhat a deal. Ha 1-2 napon belül nem jelentik be Hankins újraigazolását, akkor szinte biztosra vehetjük a távozását, de remélhetőleg ez nem fog bekövetkezni, hiszen a csapat egyik fontos játékosától kellene elbúcsúzni.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu

Fotó: nydailynews.com