A Colts 30 millió dollárért szerződtette a Giants korábbi védőfalemberét

A New York Giants defensive tackleje Johnathan Hankins meglepően sok időt töltött a szabadügynökpiacon de pénteken végre aláírhatta az új szerződését. A Giants vezetősége meg akarta tartani a védőjét de az Indianapolis Colts végül beelőzött egy sokkal jobb ajánlattal.

Hankins hároméves, 30 millió dolláros szerződést írt alá az új csapatával. A szerződés 15.9 millió dollár garantált keresetet tartalmaz és 10.5 millió dollárt fog keresni az idei szezonban.

A Colts ajánlatával szemben a Giants "csak" négyéves 28 millió dolláros szerződést ajánlott Hankins-nek. Az ügynöke előzetesen évi 15 millió dolláros szerződésben gondolkodott de a piac bebizonyította, hogy be kell érniük évi 10 millióval.

Hankins a 2013-as Draft második körében került a Giantshez. Az eddigi négyéves pályafutása alatt 140 tacklet, 10 sacket és 3 kierőszakolt fumblet szerzett.

Hankins-nek nagy szerepe volt a Giants védelem remeklésében, hiszen Snacks Harrisonnal nem csak méretben alkottak hatalmas párost. Ugyan a 2015-ös szezon második felét IR-en töltötte, de nagy lendülettel tért vissza és az egész tavalyi évben meghatározó játékos volt.

43 szerelést és 3 sacket szerzett, korrekt számok ezek egy ilyen stílusú defensive tackle-től. Nagyobb testalkata ellenére a pass rush-hoz is ért, 2014-ben például hét alkalommal vitte földre az ellenfél irányítóit. A legjobban azonban a futás megállításához ért és ha nem mi akkor más megfizeti.

nfl.com, Fotó: twitter.com