Ha esetleg mégis a támadófalat céloznák meg Tampában...

Bár nem úgy tűnik, hogy a Buccaneers a legapróbb szikráját mutatná az O-line első napos erősítésének a drafton, talán azért van két játékos, akik elgondolkodóba ejthetnének.

Forrest Lamp (Western Kentucky) 6'4", 309 / 1,93 m., 140 kg.

Lamp egy bivalyerős játékos, aki az egyetemen játszott egyaránt guard és bal oldali tackle pozícióban is. Stabil, jó egyensúlyú srác, amiből kimozgatni lényegében képtelenség. Talán a legagresszívebb stílusa van az idei falemberek közül. Kézhasználata különösen az, blokkjai pedig rendkívül fizikálisak. Lábai fürgék, jól követi a védők mozgását. Akkor mi a baj? Lamp karjai NFL szinten elképesztően rövidek. Emiatt a szakértők egységesen azt mondják csak mint guard lehet jövője a ligában.

Ryan Ramczyk (Wisconsin) 6'6", 310 / 1,98 m., 141 kg.

Ramczyk tűnik az idei classból a legtechnikásabb falembernek. Erre a Wisconsin adni is szokott, több jó falember érkezett már onnan a ligába. Jó egyensúly, koordinált mozgás jellemzi a játékost. Nagyon gyorsan tudja elkapni a snap pillanatát, futás blokkolásnál igen gyorsan fel tud érni a második szintre. Ugyanakkor két dolog van, ami GM-ként engem óvatosságra ösztönözne. Az egyik abban keresendő, hogy Ryanről mindenki azt mondja egy halvérű srác, nincs benne semmi tűz, akinek nem mindene a foci. A másik még aggasztóbb dolog az, ha információim nem csalnak meg, egy csípőműtét előtt áll. Ez támadó falembereknél sosem szokott túl jót jelenteni.

Nem mondhatnám, hogy az idei draft túl erős lenne az O-line tekintetében. Még Garrett Bolles és Cam Robinson az, akiket első körben emlegetnek, de bevallom a felvételek alapján engem egyik sem győzött meg arról, hogy a 19. helyen őket kellene választani.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: 12thmanrising.com