Megbüntetnék Eli Manning-et

e-lie.jpg

Csütörtökön a New York Post által újra napvilágot láttak azon dokumentumok, amelyek Eli Manning bűnrészességét taglalják egy 2014-es per kapcsán. A Giants irányítóját azzal vádolják, hogy relikviákat "hamisított".

Az állítólagos bírósági iratokból kiderül, hogy Manning a marketingesével (Alan Zucker), valamint a Giants felszerelésekért felelős emberével (Joe Skiba) váltott e-mailjeikben egyértelmű csalásra utaló jelek vannak. "E-Lie", ahogy a héten a new york-i sajtó címlapjain megjelent, két-két mezt és sisakot kért Joe Skiba-tól, amik úgy néznek ki, mintha meccsen használta volna őket. Minderre Alan Zucker-nek volt szüksége, hogy értékesíthesse azokat a relikviákat megillető áron.

A Giantset képviselő ügyvédek rögtön tudatták a nyilvánossággal, hogy ezek a szöveg részletek egyszerűen ki lettek emelve a kontextusból. A Fox Sports rádióriporterének, Ben Maller-nek viszont több se kellett, azonnali büntetést vár el az NFL részéről. "A válaszom arra a kérdésre, hogy mekkora büntetést érdemel a megszégyenült Giants irányító, sokakat meg fog lepni. Én 4 meccset adnék neki." Maller Tom Brady labdaleeresztős botrányával példálózott, szerinte ugyanazt a büntetést kell kiszabni a "piszkos gazember" Manningre is. Az viszont nem kérdés, hogy a riporter túl messzire ment ezen kijelentéseivel, holott ő sem tud többet az ügyről, mint ami a nyilvánosság számára ismert.

Brandon Jacobs, csapatunk korábbi RB-je is kapva kapott az eseményeken, ő a védelmébe vette Eli-t a közösségi médiában. "Senki el ne higgye ezt a baromságot a mi 10-esünkről! A többi csirkefogóhoz képest ő olyan, mint egy ma született bárány. Ez a srác egy valag pénzt keresett már és mégis egy Toyotával jár. Ez az egész egy óriási baromság!" Jacobs vélemény nyilvánítása azért is érdekes, mert neki is volt egy hasonló ügye, a 42. Super Bowl-on viselt meze kapcsán.

 

Az NFL egyelőre nem kommentálta az eseményeket és valószínűleg addig nem is fognak foglalkozni ezzel, amíg nincs semmi új a nap alatt, avagy a per esetlegesen egy következő fázisba nem lép. Az ügyhöz az is hozzá tartozik, hogy ezek az e-mailek már több, mint 5 éve íródtak, így pedig a vonatkozó szabályok értelmében elévültnek tekinthetőek. Amennyiben kiderülne, hogy Manning az elmúlt öt év alatt másik vagy hasonló csalásban részt vett, akkor viszont újra elővehetőek az üzenetek.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu