Taylor Moton jobb és bal tackle poszton is dolgozhat

A rookie minicamp előtti napokban Ron Rivera vezetőedző értesült arról, hogy az offensive tackle Taylor Moton mindkét poszton szeretne gyakorolni - jobb és bal oldalon egyaránt.

A West Michigan csapatából a második körben választott játékos a jobb tackle poszton játszott a főiskolai pályafutása során. De a Panthers azt akarja, hogy a 196 cm magas, 145 kilós játékos biztosítson mélységet mindkét poszton.

"Igen, kétkezesnek kell lennie." mondta Rivera. "Képes lesz arra, hogy segítsen nekünk ebben a tekintetben és megadja a mélységet.""Én csak azt tudom, minél többet tudok, annál értékesebb vagyok." mondta Moton.

A pozíció rugalmasság rendkívül értékes az offensive line mentén. Vegyük például a tavalyi évet, amikor a jobb oldali tackle, Mike Remmers átvette a bal oldali tackle Michael Oher helyét, valamint amikor a guard Trai Turner lett a jobb tackle, amikor Daryl Williams kiesett.

A legutóbbi alkalom, amikor Moton hosszabb időt töltött a bal oldali tackle poszton, még a középiskolában volt, de tetszik neki a kihívás az újonc szezonjának kezdetén.

"Ez egy kicsit más, de minél több ismétlésem volt, annál otthonosabban éreztem magam." mondta Moton az újonc minicamp első napját követően.

Jó kézben van, John Matsko és Ray Brown offensive line edző irányítása alatt, akik extra időt töltöttek vele az edzés végén. Matsko mindig több pozícióban dolgozik a falembereivel, hogy több lehetőséget teremtsen (amennyiben szükséges) elöl.

Ez több munkát és szorgalmat igényel, de ez nem jelent problémát Moton számára.

"Tanulom tovább a playbook-ot."

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu