Miért Ryan Fitpatrick?

Rajta kívül talán nem is láttam irányítót, aki ilyen széles teljesítmény skálán tud csapongani! Láttam már tőle szenzációs alakítást, de elképesztően rosszat is. A tavalyi év különösen borzalmasra sikerült neki, pedig mindenki azt várta, hogy élve a lehetőséggel végre megmutatja, hogy alkalmas egy offense irányítására.

Volt azonban a játékának a tavalyi évben egy szegmense, amiben szinte tökéleteset nyújtott. Ez a két tight end-es támadások kivitelezése. Ilyen felállások esetén 155,8-as passer rating-gel dolgozott, ami majdnem a tökéletes, hiszen 158,3 a maximum. Labdái több mint 85%-os pontossággal értek célba ezeknél a hívásoknál.

Hogy ennek miért lehet jelentősége Tampában? Első körös tight end választás a drafton. O.J. Howard, Cameron Brate, Luke Stocker, Antony Aucklair a kerteben. Nem kell hozzá nagy tapasztalat, hogy kikövetkeztessük, a Buccaneers az idén több két tight end-es felállást fog alkalmazni. Persze ez nem azt jelenti, hogy Fitzpatrick lesz a kezdő irányító! Egyszerűen csak jó tudni, hogy valamilyen formában beleillik a puzzle darabkák közé.

Fitzpatrick bizonyította már elégszer, hogy mint kezdő irányító nem tudja beváltani a reményeket. Sokszor hoz rossz döntést nyomás alatt. Ahelyett, hogy a zsebből kimozogva kivágná a labdát a pályán kívülre hajlamos rosszabbnál-rosszabb döntéseket hozni. Mindössze egy pozitív szezon van a háta mögött eddigi csapataival. Még sosem volt rájátszásban és nem volt 4000 passzolt yardos éve sem soha. Ő nem egy kezdő kaliberű irányító, de mint csere jó értéket képvisel. A 3 millió rá költött dollár talán nem kútba dobott pénz!

Forrás:

Bucs Blog

Bucs Blog a Facebookon