A Panthershez került egy nemzetközi játékos

A Panthers-nek és az NFC South többi csapatának lesz egy 11. játékosa is a gyakorló csapatban a következő szezonban, az új International Player Pathway Program részeként.

A defensive end Efe Obada a 2017-es szezont a Carolina gyakorló csapatában tölti majd, de nem kerülhet be az 53 fős keretbe. Az NFC South ezt a lehetőséget sorsolás útján kapta.

Obada, a tight end Alex Gray (Falcons), a linebacker Eric Nzeocha (Buccaneers) és a defensive end Alex Jenkins (Saints) az elmúlt három hónapban NFL játékosokkal és draft reménységekkel edzett Floridában, a kétszeres Super Bowl győztes Osi Umenyiora és Aden Durde (NFLUK) irányítása alatt.

Obada-nak van némi NFL-es tapasztalata, és már kopogtat az ajtón, Durdo segítő kezének köszönhetően, aki defensive coordinátor volt a London Warriors csapatánál a British American Football Association National Leagues-ben 2014-ben és ugyanabban az évben a Cowboys edzője is volt. Durde megemlítette Obada-t a Cowboys csapatánál és Obada lett az első olyan játékos, aki egy európai profi ligából az NFL-be ment úgy, hogy nem játszott egyetemi focit. Obada a 2015-ös szezon során a Dallas gyakorló csapatában, az utolsó offseason alkalmával pedig a Chiefs és a Falcons csapatában kapott helyet.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu

Fotó: panthers.com