38 millió dolláros szerződés a Browns egyik legjobb védőjének

A Cleveland Browns-nak sikerült hosszútávú szerződést kötni a csapat egyik legjobb linebackerével. Tegnap bejelentették, hogy Christian Kirksey négyéves, 38 millió dolláros szerződést írt alá az Ohio-i franchiseal. A szerződés 20 millió dollár garantált keresetet tartalmaz.

Kirksey a tavalyi szezonban a defense egyik legjobbja volt, belső linebackerként 148 tacklet és 2.5 sacket szerzett. Az offseasonban azonban új defensive koordinátor érkezett a csapathoz Gregg Williams személyében és az általa alkalmazott 4-3-as rendszer miatt Kirksey-nek meg kell barátkozni az outside linebacker posztjával.

"Linebacker az linebacker. Vállalod a szerepet, felveszed a posztot ahova küldenek és minél több játékot csinálsz. Ismerem Gregg-et, tudja mit csinál a védelmével, tudja melyik poszt a legmegfelelőbb a számomra tehát készen állok majd rá, hogy azon a poszton játsszak amelyiket kijelöli nekem." - nyilatkozta Kirksey a Williams által használt sémáról.

A jelenleg 24 éves Kirksey-t a 2014-es Draft harmadik körben választotta ki a Browns és szezonról szezonra egyre jobb teljesítményt nyújtott. Eddigi pályafutása során 292 tacklet, 8 sacket és 2 kierőszakolt fumblet szerzett.

nfl.com, Fotó: twitter.com