J.R. Sweezy készen áll a szezonra

A guard végig csinálta az OTA első szakaszát és jól is mozgott. A porckorong sérv utáni lábadozás okozta nehézségek nem nehezítették a munkáját. Egyenlőre tehát úgy néz ki végre neki tud vágni tampai érájának is, még ha erre egy kerek esztendőt is kellett várni.

Annyi változás lesz azért a tavalyi elképzelésekhez képest, hogy nem mint bal oldali guard számítanak majd rá, hanem mint jobb oldali guard. Ez talán jobban is fekszik majd neki! Itt ugyanis (lévén Jameis Winston jobbkezes és azt az oldalt így jobban belátja) talán el lehet palástolni pass protection képességeiben való hiányosságait.

S itt talán jobban ki lehet domborítani azt, amiben képes lehet jó teljesítményre, a futás blokkolást. A futás blokkolást, ami a tavalyi évben alig pár mérkőzésen volt csak jelen a Buccaneers játékában. Azért most már egy erős oldali fal a centertől, akár két tight end-el (O.J. Hopward és Antony Aucklair is jó futás blokkolónak számít) képes lehet a running back-eknek is utat nyitni. Képes hiszen a center pozíciótól nézve a Marpet, Sweezy, Dotson, Aucklair, Howard ötösfogat nem szokott rossz lenni ebben a műfajban.

A remény tehát megvan! De bevallom férfiasan azért én boldogabb lennék egy olyan támadófallal, amit mondjuk a Detroit húzott Matthew Stafford elé. Vagy akár amit a Tennessee Marcus Mariota elé!

Forrás:

Bucs Blog

Bucs Blog a Facebookon

Fotó: espn.com