Joe Berger a szezon végén visszavonulhat

A Vikings centere nemrégiben a helyi sajtónak nyilatkozott, hogy lehet itt az ideje szögre akasztani a stoplist.

Joe Berger 2011 óta csapatunk tagja és az utóbbi években meghatározó játékos is volt. Annak idején a Vikings viszonylag megütötte vele a főnyereményt, hiszen olcsón sikerült szerződtetnie egy a támadófal több részén bevethető játékost.

Berger még 2005-ben a Carolina Panthers által került a Michigan Tech-ről az NFL-be, de élesben először a Miami Dolphins színeiben lépett pályára. Két éves Dallas-i kitérő után 2009-ben megint a Floridában találta magát, ekkor már kezdőként is számoltak vele több meccsen.

Hozzánk 2011 tavaszán érkezett és azóta 5 meccs kivételével mindig pályára lépett. Sőt, utóbbi két évében rendszeresen kezdőként játszott mindig center poszton.

A napokban a Pioneer Press-nek elmondta, hogy már 35 éves, ami azt jelenti, hogy 13 éve van az NFL-ben és el kell gondolkoznia azon, hogy a szezon után befejezi az aktív játékot.

„Soha nem tudhatjuk, hogy hogyan alakul majd a jövő, bár mindenkinek van elképzelése. A fejemben nekem is megvan. Szórakoztató és kemény volt ez a 13 év. Nem mindenkinek adatik meg a lehetőség, hogy ilyen sokáig élvezhesse ezt a játékot.”

Valószínűleg a csapatnál is érzékelik ezeket a szavakat. Utánpótlásból nincs hiány, hiszen Nick Easton és az újonnan draftolt Pat Elflein is bevethető. Bár Berger igen keményen küzdött és sokat tett a csapatért, nem lesz egyszerű a pótlása, ha az idei szezon után tényleg visszavonul.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: vikings.com