Derek Carr a liga történetének legjobban fizetett játékosa lett

Bekövetkezett az mire már régóta számítani lehetett, az Oakland Raiders hosszabbított Derek Carr-al. Az irányító nem is akármilyen szerződésre kanyarította rá a nevét ugyanis Carr a liga történetének legjobban fizetett játékosa lett.

Ötéves, 125 millió dolláros szerződést írt alá a csapattal amely 70 millió dollár garantált keresetet és 40 millió dollár teljesen garantált keresetet tartalmaz. Az évi 25 millió dolláros átlaggal megelőzte az eddigi listavezető Andrew Luck-ot.

Az irányító a 2014-es Draft második körében választotta ki a Raiders és az utolsó két, főleg a tavalyi, szezonja után egyértelmű volt, hogy hamarosan meg fogja kapni a megaszerződését.

A második körös pick miatt a szerződése nem tartalmazta az elsőkörösökre vonatkozó ötödik éves opciót így jövőre szabadügynökké vált volna. Az újoncszerződése értelmében az idei szezonban még 977.519 dolláros alapfizetés, 150,000 kerettagsági és 25.000 dollár edzésbónusz illeti meg.

Tavaly az utolsó előtti fordulóban eltört a lába de a sérüléséig az MVP díj fő esélyesei között emlegették. Három szezonja alatt 11.194 passzolt yardot, 81 passzolt touchdownt szerzett és és 31 alkalommal adta el a labdát. Két szezonban is beválasztották a Pro Bowl keretbe.

A Raiders Carr szerződésével akaratának kívül lavinát indított be az NFL-ben. Matthew Stafford és Kirk Cousins is hosszabbításra vár és a mostani számok ismeretében igen magasra fel tudják majd srófolni a saját fizetésüket. Persze a Detroit Lions és a Washington Redskins vezetőinek is lesz beleszólása az összegekbe.

Carr szerződésének hatása lesz nem csak ligán hanem csapaton belül is. Reggie McKenzie general manager igen jókat húzott az utolsó évek Draftjain így Khalil Mack defensive end, Amari Cooper elkapó és Gabe Jackson guard is követelni fogja a posztjának kijáró megaszerződést.

nfl.com, Fotó: twitter.com