A Bears megválhat az elsőkörös elkapójától

Egyes szakértő véleménye szerint Kevin White az idei alapszakaszban már nem a Chicago Bears játékosa lesz. White Amari Cooper-el együtt három éve évfolyamának egyik legígéretesebb elkapójának számított így ki is választották a Draft elején.

Az elkapót a profi ligában azonban folyamatosan sérülések hátráltatták. Az újonc szezonját teljes egészében ki kellett hagynia de két éve is csak 4, míg tavaly csak egyetlen mérkőzésen tudott pályára lépni. Eddigi hároméves pályafutása során 21 elkapása, 193 elkapott yardja és egy 9 yardos futása volt a profik között.

A Bears jelenlegi rosterén 13 elkapó található. Köztük van az idei offseasonban szerződtetett Allen Robinson, Taylor Gabriel és a Drafton kiválasztott Anthony Miller. Ami egyedül a keretben tarthatja White-ot az a szerződésének a felépítése.

Az idei szezonra 2.693.598 garantált alapfizetéssel rendelkezik és emellett még 2.576.463 időarányos bónusszal terheli meg az idei fizetési sapkát. Elküldeni nem érdemes mert egyetlen cent sem szabadítható fel de egy tradeel megspórolnák a fizetését. Bár nem valószínű, hogy ilyen sérüléstörténet után találnának trade partnert.

nfl.com, Fotó: lastwordonprofootball.com