Vikings edzőtábor ráhangoló, 6. rész - Védőfal

A hatodik részben átnézünk a labda másik oldalára és nem is megyünk messzire, maradunk a védelem első vonalánál, a védőfalnál. Ugye ez a fal két posztból áll a tacklekből és az endekből. A tacklek a fal közepén, míg az endek a szélén kapnak helyet. Szerencsére mi mind a két poszton bőven el vagyunk eresztve, sok tehetséges játékosunk van.

Kezdjük a sort Brian Robison-al, aki bejelentette, hogy ez lesz az utolsó szezonja. Robison igazi csapathű játékos, már ez becsülendő. Mindemellett kicsit már megkopott a tudása és a sebessége sem a régi, de még mindig hozza a szintet. Helyettese és utódja a nyáron szerződésthosszabbításon áteső Danielle Hunter lesz, aki nagyon nagy fejlődésen ment át és kiváló játékos vált belőle.

Társa Everson Griffen, akit senkinek nem kell bemutatni, az ellenfelek és főleg annak irányítói ismerik őt, hiszen gyakori vendég az ellenfél offense falán túl.

Stephen Weatherly remek csereember, igazából a többi DE poszton játszó közül neki van tapasztalata csak. A többiek, így például Ade Aruna és Jonathan Wynn újoncok, még nem körvonalazódott, hogy melyik irányba mennek majd.

A teljesség kedvéért Tashawn Bower-ről se feledkezzünk meg, aki tavaly két meccsek kapott pár percet, igaz ezalatt volt egy sack-je is. Második évét kezdi, meglátjuk kerettag tud-e maradni.

A fal közepén Linval Joseph és az új szerződés Sheldon Richardson fognak kezdeni, ez szinte borítékolható.

Idén érkezett David Parry, aki két éven keresztül meghatározó játékos volt a Colts-nál, tavaly a Saints-nél viszont hamar IR listára került és kihagyta az egész idényt.

Rajtuk kívül csak Jaleel Johnson-nak van tapasztalata a többi játékos újonc. Újonc például Jalyn Holmes, aki remek játékos, a negyedik körben választottuk az idei Drafton. Az Ohio State-ről jön, ahol például Pat Elflein is csapattársa volt korábban. Holmes-tól sokat várnak az edzők, ugyanis Richarson utódjának szánják őt.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: twincities.com