Összegzés: Vikings 42, Broncos 28 - Előszezon: 1. játékhét

Győzelemmel indította az előszezont a Minnesota Vikings csapata, miután 28:42 arányban felülmúlta a Denver Broncos együttesét.

DENVER – Kirk Cousins tökéletes bemutatkozást hajtott végre a Vikings csapatában a Broncos elleni mérkőzésen, habár csak 4 passzksérlete volt, mindet pontosan dobta, ráadásul Diggs-nek kiosztott egy TD passzt is. Mindkét oldalon volt egy-egy visszatérő, hiszen Keenum a Vikings csapatával, míg Siemian a Broncos csapatával szerepelt tavaly, így mindkét oldalon nagy volt az öröm, mikor a régi társak meglátták egymást.

A meccset nem feltételenül abban a felállásban kezdte a csapat, mint kellett volna, hiszen a támadófal közepe és a futó poszton (Cook) is hiányzott ember. Ennek ellenére Cousins és Diggs remekül megértették egymást a pályán, viszonylag hamar megszerezve a vezetést a vendégeknek.

Roc Thomas, akire korábban már felhívtuk a figyelmet, most bebizonyította, hogy tényleg érdemes rá odafigyelni. Nyugodtan mondhatjuk, hogy ő volt az egyik legjobb támadó játékos a meccsen. 8 futásból 29 yardot szerzett, de emelett 3 elkapásból 102 yardos és 2 TD-t termelt. Köztük egy nagyon szép, 78 yardos elkapásból. Igaz, az elkapás alig 10 yard volt, de után villám sebességgel hagyta le a Denver védelmét és érkezett meg az endzoneba.

Siemian 2 TD passz mellett 1 alkalommal eladta a labdát, igaz abban neki nem sok része volt. Sloter pedig 1 passzolt TD mellé egyet futott is.

A támadófal nem mindig szerepelt szépen, igaz ez a kezdő felállás csak pár napja létezik, nem igazán erre készültek eddig.

A védelmünk egyszer kétszer megingott és sajnos a special team is, miután a denver-i McKenzie 78 yardos punt return TD-t ért el.

Mindig nagy magabiztossággal vezettük a meccset, egészen a negyedik negyedelejéig, akkor ugyanis egy denver-i TD-vel átvette a vezetést a hazai gárda. Ekkor viszont jött Bebe és Sloter, előbbi elkapott, míg utóbbi futott TD-vel járult hozzá a végeredmény kialakulásához.

Említsük még meg Daniel Carlson-t, aki a teljes meccsen a csapat kickere volt. 4/4 az XP és 2/2 a FG arány, többek között egy 57 yardos mezőnygólt is értékesített.

Nagyon messziremenő következtetéseket nem kell levonnunk a meccsről, még akkor sem, ha messze mi szereztük a legtöbb pontot az előszezon első játékhetén az összes csapat közül.

Most a játékosok visszatérnek az edzőtábora és készülnek a jövő heti Jaguars elleni hazai találkozóra, ami magyar idő szerint vasárnap este 19 órakor kezdődik.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: sports.yahoo.com