Panthers 25 - Patriots 14

A Panthers tovább folytatta az előszezon-menetelést a New England Patriots elleni 25-14-es győzelemmel a Bank of America Stadium-ban péntek este, melynek köszönhetően a Carolina 2006 óta első alkalommal kezdte 3-0-val az előszezont.

A 10 perces nyitó drive több időt adott a szurkolók számára, hogy a kezdők játékát élvezzék, de az offense elég hullámzó teljesítményt mutatott.

Cam Newton, aki végigjátszotta az első félidőt és 11/17-es mutatóval, 142 yarddal zárta a meccset, kihagyott négy játékot, miután a Patriots defensive back Jonathan Jones szerelése után elég csúnyán a fejére esett.

"Mindig aggódom miatta, de ő ilyen." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "A győzelemre átszik, hogy nyerjen és mindent bele fog adni, mert a legjobb akar lenni ott kint."

Az ezt követő játék során a kezdő jobb tackle Jeremiah Sirles sérült meg és nem is tért vissza, tovább növelve a sérült támadófal játékosok számát. Rivera a meccs után elmondta, hogy Sirles térdhajlító sérülést szenvedett és az elkövetkező napokban fogják értékelni az állapotát.

Newton visszatért a huddle-be, hogy befejezze a 16 játékból álló 77 yardos drive-ot, amely egy 21 yardos Graham Gano mezőnygóllal zárult, ez volt az első a négy sikeres kísérletéből.

A New England első támadása ennek ellentéte volt: a Panthers védelme 3&out-ra kényszerítette ellenfelét, az újonc Donte Jackson szerelte a running back James White-ot nem sokkal a first down vonal előtt.

A defense, amelyet a linebacker Shak Thompson és Luke Kuechly - akik 14 tackle-t szereztek - fantasztikus játékkal vezetett, Tom Brady-t 12/18-as mutatón, 102 yardon és TD nélkül tartották az első félidőben. A Patriots tight end-je, Rob Gronkowski debütált az előszezonban, de az egyetlen felé szálló labdát Mario Addison levédekezte.

A Panthers 9-3-ra vezetett a félidőben, mielőtt az offense a félidő után kétszer is eljutott az end zone-ba, amikor Newton tartalékai folytatták a keretbe kerülésért vívott harcukat. Taylor Heinicke 1 yardos futása a harmadik negyedben további hat pontot eredményezett, míg Garrett Gilbert rövid passza középen az elkapó Mose Frazier-nek a negyedik negyedben bebiztosította a győzelmet.

"Azt hiszem, mindketten jól játszanak most és mindkét srác megmutatta, hogy a keretben a helyük." mondta Rivera az irányítókról. "Továbbra is értékelni fogjuk őket, ahogy haladunk előre."

A Panthers az előszezont csütörtök éjjel a Pittsburgh Steelers csapatánál zárja, a csapat pedig közeledik az 53-as keret véglegesítéséhez.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu