Preseason week 3: Giants 22 Jets 16

Lejátszottuk a harmadik előszezon mérkőzésünket, ahol egy félidőn át a kezdőink voltak a pályán. A második játékrészben ismét a B és a C sor kapta meg a lehetőségét, én pedig néha el is bóbiskoltam. Az offense-ben még mindig a támadófal a legnagyobb kérdőjel és ugyan bőven akad fejlődési lehetőség, de a passzblokkolást közel tökéletesen megoldották a kezdők.

Végig tiszta zsebet kapott Manning és meg is lett ennek az eredménye, az irányítónk 188 yardot passzolt össze a félidő végéig. Ennél többet senkitől sem lehet elvárni, igaz hiányérzetet keltett, hogy a támadóink nem szereztek touchdownt. Persze azt is hozzá kell tenni, hogy egy komoly védelemmel néztek farkasszemet és az idei előszezonban a red zone-ban lehúzta a rolót a Jets defense.

Ami aggasztó volt, az a kezdők futójátéka. Gyakorlatilag lenullázott minket az ellenfelünk, semmi mozgástere nem volt a játékosainknak. Minden elismerésem Leonard Williams-é, akinek óriási szezonja lehet. Nem lehet ilyen szinten visszaesni, kell némi segítség a running backektől is, hiszen a passzjáték nem fogja mindig megnyerni a mérkőzést. Ismét a pálya mellett pihent Saquon Barkley, aki komoly lendületet hozhat, a Browns ellen pl. egy 2-3 yardos játékból futott több mint 40 yardot. Ennek ellenére jól mozgott Wayne Gallman, aki a legtöbb játékból kihozta a maximumot. Nem lepődnék meg azon, ha a magas dead money ellenére megválnánk Jonathan Stewarttól, hiszen ő az egyik leggyengébb támadónk. Neki sem tudták megnyitni az útvonalakat, de hihetetlenül lassan mozog a pályán, nem biztos, hogy tud már NFL szinten játszani. Az elkapóink közül Sterling Shepard vitte a prímet, aki megállíthatatlan volt, de Cody Latimernek is volt egy 54 yardos elkapása, illetve a második félidőben Alfonzo Russell is bemutatott egy nagy játékot. Egy valami biztos: a gyenge futásblokkolás ellenére is van fantázia ebben az offense-ben és ha a passzblokkolásban ekkora segítséget kap Eli, akkor szép dolgokat fogunk látni a játékosainktól. Sajnos volt egy sérülésünk, Evan Engram szenvedett komolyabbnak látszódó agyrázkódást.

Álmosan kezdett a védelem, kezdetben nem volt ellenszer Sam Darnold játékára, aki top tehetséghez méltóan szerepelt. Eleinte működtek a Jets futásai is, de kis idő elteltével úgy ették meg a lyukakat Harrisonék ahogy azt várjuk tőlük. A pass rush kicsit döcögött, bár voltak olyan játékok ahol a nemesebbik felén végezte Olivier Vernon embere, szóval továbbra is izgatottak lehetünk a legjobb passzsiettetőnk játéka miatt. Újra megállíthatatlan volt Kerry Wynn, aki szerzett egy sacket és majdnem egy interceptiont is. Egyre jobban kezdem azt hinni, hogy az alapszakaszra is át tudja menteni ezt a formát. A linebackereink olyanok amilyenek, a coverage-ban lehetnek gondok. Talán rajtuk látszik a legjobban a sémaváltás okozta nehézség is. Az első csapatnál is lehetőséget kapott Ray-Ray Armstrong, akinek a játékában szintén van némi kockázat. De ez van, ebből kell gazdálkodnunk, nagyon kell a jó játék Alec Ogletree-től. A secondary-ben sokat tesztelték Eli Apple-t, aki nagyjából helytállt, bár több alkalommal is egy vagy két lépésre volt az emberétől. Janoris Jenkins hozta amit tud, de a slotban gondban lehetünk, remélem nem B.W. Webb lesz az emberünk... Nem emlékszem három safety-s formációra, pedig jól játszik Michael Thomas és érdekes lenni látni őt, Landon Collins-t és Curtis Riley-t vagy Andrew Adams-et egyszerre a pályán.

A special teamben olyan történt, amit egy Giants szurkoló csak elbeszélés alapján ismer, mégpedig egy punt return TD. Borzasztó volt a Jets ST, amit ki is használtunk és élményszámba ment Hunter Sharp játéka. Jól blokkoltak neki, de kellett tőle a végén a stiff arm. Kár, hogy a támadók között nem tudja elkapni a labdát, mert így továbbra is veszélyben van a kerettagsága. Aldrick Rosas sorra értékesítette a mezőnygólokat, igaz volt egy necces kísérlete, de itt nem pontozzák a szépséget.

Nem lehetünk elégedetlenek ezzel a főpróbával, igaz aggódom, hogy Engram 3-4 hétre kidőlt. Óriási javulás kell a futásblokkolásban, de meglepően jól sikerült megvédeni Manninget. Egyre jobban kezd összeállni ez az offense, egyedül az end zone közelében van szükség hatékonyabb játékra, de ebben nagy segítség lesz majd Barkley és Beckham. A védelemben is vannak még lyukak és ott sem megy egyik napról a másikra a váltás, de a futójáték ellen továbbra is hatékonyan szerepelünk. A légi támadásoktól azonban félek, ne lepődjünk meg hogyha több nagy játékot is engedélyezünk majd az ellenfeleknek. Tudjuk, hogy nem tökéletes ez az átalakulásban levő keret, de érzésem szerint amit eltervezett Pat Shurmur azt többé-kevésbé sikerült megvalósítani, így ha nem is földöntúli önbizalommal, de izgatottan várhatjuk az alapszakaszt.

Forrás:

Magyar New York Giants Blog

giantsfootball.blog.hu