A doktori miatt vonul vissza a tight end

Ilyen sem történik minden nap az NFL-ben. A korábban a liga legjobb tight endjei között számon tartott, de jelenleg csapat nélküli Julius Thomas bejelentette, hogy visszavonul a profi futballtól, hogy doktori címet szerezzen pszichológiából.

Thomas-t a 2011-es Draft negyedik körében választotta ki a Denver Broncos de az első két szezonjában csak minimális játéklehetőséghez jutott. 9 mérkőzésen ugyan pályára lépett de csak egyetlen 5 yardos elkapása volt. A harmadik szezonjában azonban berobbant az NFL világába.

A harmadik és negyedik szezonjában Peyton Manning egyik kedvenc endzone-béli célpontja volt. A két szezonban 24 touchdown elkapása volt és mindkét szezonban bekerült a Pro Bowl keretbe. Újonc szerződése lejártakor azonban a Jacksonville Jaguars ajánlatát fogadta el.

Itt megvolt a nagy pénz de a teljesítménye jelentősen visszaesett. Két Jaguars-nál eltöltött szezon alatt csak 9 db 6 pontost szerzett. Tavaly eltradelték a Miami Dolphins csapatával ahol a lábsérülése miatt decemberben sérültlistára tették majd a magas fizetése miatt márciusban megváltak tőle.

"Készen vagyok elfogadni, hogy már nem Julius leszek a futballjátékos. Elfogadom, hogy mostantól nem NFL atlétaként fognak azonosítani, mert ennél több van bennem. Már többször is sikerült változtatnom a személyiségemen és a jövőben is meg fogom tenni újra és újra. Úgy hiszem, hogy jelenleg másokon kell segítenem."

nfl.com, Fotó: espn.com