6-os csomag: Az újoncok jól szerepeltek a Patriots ellen

1) A defensive back duó dicséretet érdemel

Ha összeadjuk Donte Jackson és Rashaan Gaulden életkorát, 45-öt kapunk. Az irányító, aki elen pénteken este játszottak, 41 éves és vitathatatlanul a legjobb azok között, akik valaha is ezt a játékot játszották.

Jackson és Gaulden segítettek Tom Brady-t távolt tartani az end zone-tól - még ha csak egy félidőt is játszott egy előszezon meccsen - ez pedig egy figyelemre méltó eredmény az újonc defensive back-ektől.

Brady, akinek 18 passzából 12 volt sikeres és 102 yardot passzolt a három drive során, még mindig keresi az összhangot az elkapóival és az ötszörös Pro Bowler tight end, Rob Gronkowski csak egy alkalommal volt célpont ezen a meccsen, korlátozott lehetőséget kapott. Azonban az éjszaka önbizalom-erősítő volt Jackson számára, aki mindhárom mérkőzésen kezdett az előszezonban és Gaulden-nek is, aki először volt kezdő NFL meccsen Da'Norris Searcy (agyrázkódás) helyett.

"Azt hiszem, Gaulden képessége, hogy lát a pályán, hogy tud helyezkedni, hogy helyzetbe tudja hozni magát, most megmutatkozott. Még mindig hosszú út áll előtte. Ő egy fiatal srác, aki jó dolgokat csinál." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Tetszett, ahogy feljött párszor középen a futásoknál és tetszett az is, ahogyan irányította a kommunikációt."

Ezt megelőzően Jackson megcsinált egy nagyszerű játékot a Patriots első támadásánál.

3rd&4-nél, a 32 yardos vonalról Brady a running back James White-nak lőtt ki egy passzt, aki egy yardra volt a first down vonaltól. Ahogy White megcsinálta az elkapást, Jackson máris szerelte, azonnal feltüzelve a Bank of America Stadium közönségét.

"Úgy éreztem, ez megadta az alaphangot." mondta Jackson. "Rengeteg idősebb srácot feltüzelt és ez engem még jobban feltüzelt. De ez egy nagyszerű játék volt - bíztam a zónámban, bíztam az olvasásomban, jól láttam a pályán és megcsináltam a játékot."

De ez nem volt egy tökéletes éjszaka Jackson számára. A második negyed elején Phillip Dorsett Jackson mellett megcsinált egy 16 yardos elkapást egy screen játék során.

"Rosszul döntöttem." ismerte el Jackson. "Vissza kellett volna fordulnom, de rossz szöget választottam és el tudott szakadni tőlem. Ez egy olyan játék volt, amelyet tízszer egymás után megcsinálok, ha megint előjön. Ez a játék egy kicsit felidegesített."

Mindazonáltal Jackson és Gaulden jóval több jó játékot csinált, mint rosszat. És Brady ellen - még ha csak az előszezonban is - ez egy győzelem.

"Nagyon izgatott voltam miattuk." mondta a vezetőedző Ron Rivera. "Azok a fiatal fiúk tényleg megmutatták magukat és szép dolgokat csináltak."

2) A defensive end duó "hozott némi energiát"

Egy hét múlva a Panthers valószínűleg öt defensive end-et fog megtartani a végső 53-as keretben.

Mario Addison, Wes Horton, és Julius Peppers valószínűleg biztonságban van.

A másik két hely?

Az alapján, amit pénteken láttunk, Marquis Haynes és Bryan Cox Jr. lehet a befutó.

"Amikor megnézed és meglátod a dolgokat, amit csináltak, láthatod, hogy energiát hoztak a csoportba." mondta Rivera.

Haynes és Cox egyaránt sok lehetőséget kaptak a kezdő védelemben, mindegyikük a harmadik negyedig játszott. Ekkor szerezte meg Haynes azt a fumble-t. De a negyedik körben választott játékos előtte is aktív volt, még úgy is, hogy 65 kg-os hátrányban volt a Patriots left tackle-je, Trent Brown ellen.

"A sebesség ​​gyilkos dolog tud lenni. Meg kell tanulnom, hogyan használjam fel a sebességemet. Gyorsabb az induló sebességem és tudnom kell használni arra, hogy zavarjam az irányítót és a támadó tackle-t." mondta Haynes. "Úgy érzem, hogy az első három meccsen fejlődtem. Minden meccs után jobb és jobb leszek. Az edzők, Mario Addison és a veteránok látják ezt."

Haynes két tackle-je közül az elsőt Cox-nak köszönheti, akinek a játéka arra kényszerítette a running back Mike Gillislee-t, hogy lelassítson, mielőtt Haynes a földre vitte volna. Cox is két tackle-el zárt, de sokkal jobbnak tűnt a játéka, mint amit a statisztika mutat - különösen a futás ellen.

Ez egy olyan teljesítmény volt, amely bebiztosíthatta Cox helyét a végső keretben. De ő nem ért egyet ezzel.

"Az én normám szerint nem, nem hiszem, hogy ez olyan teljesítmény volt." mondta Cox. "Úgy érzem, hogy sokkal többre is képes vagyok. Tudom, mire vagyok képes, úgy érzem, többet is tudok tenni."

Ez fair, de úgy tűnik, hogy Kawann Short nem így gondolja.

"Azt hiszem, beérett." mondta Cox-ról, aki hét meccsen nem sok lehetőséget kapott draftolatlan újoncként a tavalyi szezonban. "Figyeltem a megbeszéléseken, válaszol a kérdésekre, amint az edzők kérdeznek. Nem habozik a válasszal és ez meglátszik az edzőpályán és a meccseken is. Azt hiszem, óriásit lépett előre a tavalyi év után."

3) Ez az 59-es nagyon jó

Brady a második negyed elején jutott a legközelebb az end zone-hoz, amikor a Patriots a Panthers 4 yardos vonalánál volt.

Ezután Luke Kuechly a gólvonalnál megállította a játékot.

Persze, ott volt még 10 másik védő is, de mindhárom játékot a Panthers Pro Bowler linebacker-e csinálta meg.

Először Kuechly szerzett yard nélkül állította meg Jeremy Hill-t. Aztán, amikor egy büntetés miatt a New England 15 yardot ment hátra, Kuechly és Captain Munnerlyn 6 yard után megállította Brandon Bolden-t. Végül Kuechly megijesztette James Develin-t, aki elejtette a labdát az 5 yardos vonalon belül.

"Néha összejönnek a játékok, néha nem." felelte Kuechly a maga módján.

Mivel nem figyelünk az ilyen jellegű statisztikákra és mivel csak 40 snap-et kapott a Bills és a Dolphins ellen, észre sem vettük, hogy Kuechly-nek mindössze két tackle-je volt ebben az előszezonban. De pénteken holtversenyben Shaq Thompson-nal és Lorenzo Doss-szal a meccsen neki volt a legtöbb tackle-je (hét). Szóval valószínűleg minden rendben lesz.

"Az első két meccsen, ahogyan a játék alakult, nem sok lehetőséget kaptam. De ezen a meccsen elég sok volt, jó érzés volt visszatérni a pályára, belekerülni egy kicsit a körforgásba és ott lenni a labda körül." mondta Kuechly. "Nagyon jól érzem magam így az alapszakasz kezdete előtt. Kell még egy hét, hogy felkészüljünk és készen álljunk és amikor jön a Dallas elleni meccs, azt hiszem, jó formában leszünk."

4) Ügyetlen akrobatika

Cam Newton mindenkinek ad egy becenevet, beleértve magát is. Eddig Ace Boogie-ként ismerhettük, pénteken "The Unincorporated Assigned Coach for Swag"-ként mutatta be magát.

OK, ezt a titulust valószínűleg nem fogod megérteni. De hadd magyarázza meg:

"Én vagyok a menő dolgok kijelölt edzője a Carolina Panthers csapatánál. Úgy érzem, hogy én vagyok felelős azért, hogy sok ember megmutassa ezeket, ami jobb játékot eredményez."

Ez egy jó érv, de a fő kérdés arról szólt, hogy a pénteki éjszakai ugrása miatt a bal szeme feldagadt. Ez nem éppen a legmenőbb.

"Nem szoktam meg, hogy így látom magam és ez zavaró." mondta. "De mit csináljak? Majd keresek jó sok jeget a pihenőnapon és azzal fogom jegelni."

5) Egy újabb éjszaka, egy újabb sérülés a támadófalban

A támadófal továbbra is kapja a pofonokat.

Három kezdőjátékos már eleve sérült, mindössze hét játékot játszottak le a meccsen, amikor egy újabb játékos lesérült. A jobb tackle Jeremiah Sirles szenvedett térdhajlító sérülést és mivel a visszatérését a meccsbe azonnal kizárták, hosszabb távollétben gondolkodhat.

Ahelyett, hogy siránkozna a támadófal balszerencséje miatt, Rivera egy csomó pozitívumot látott az éjszaka során, sem Newton-t, sem a tartalékokat nem sack-elték és a futójáték eredménye egy yard híján három számjegyből állt.

"Úgy gondolom, hogy a támadófalunk összességében nagyon jól játszott." mondta Rivera. "Nagyon elégedett voltam azokkal a dolgokkal, amiket a veteránok az irányító megvédése érdekében tettek és megadták neki az időt, hogy eldobja a labdát. Néhány dolog miatt, amit az elején csináltunk, nagyon boldog voltam."

Sirles helyére Blaine Clausell került a right tackle poszton, míg Taylor Moton, aki Daryl Williams-et helyettesítette, az első félidőben Matt Kalil helyén játszott a left tackle poszton.

Megvan? Jó.

Első ránézésre úgy tűnt, hogy Moton-nak jól sikerült az estéje. Különösen úgy, hogy eredetileg right tackle és a tavasz nagy részében a guard poszton edzett.

"Azt hiszem, jól játszottam, csak néhány dolgot kell kijavítanom. mondta a halk beszédű Moton. "Rengeteg mód van arra, hogy jobb legyek és tanuljak. Végső soron csak ki akarok jönni és jobb akarok lenni. Csak arra összpontosítok, hogy minden egyes játék során elvégezzem a munkámat."

6) Olsen kiment a pályáról, nem?

Mindannyian láttuk. Egyikünk sem értette.

Ahogy a Panthers az első félidő végén mélyen a Patriots térfelére jutott, a tight end Greg Olsen kicsúszott az 5 yardos vonalnál a pályán kívülre, 11 másodperccel a félidő vége előtt. De a bírók nem állították meg az órát.

A zűrzavar ellenére Newton-nak sikerült összeterelnie az offense-t, majd egy másodperccel a vége előtt spike-olta a labdát. Graham Gano és a mezőnygól egység bejött és 9-3-as vezetéshez jutatta a Panthers csapatát.

"Örülök neki, hogy ez nem akadályozott meg minket abban, hogy spike-oljuk a labdát és egy másodpercet meg tudtunk menteni." mondta Newton. "Nem tudhatjuk, lehet, hogy a szezon alatt visszatér ez a szituáció és mindenki tudni fogja, hogy milyen fontos felállni a line of scrimmage-re."

De miért nem állították meg a bírók az órát, miután Olsen kicsúszott a pályáról?

"A félidő után beszélgettek Ron-nal és hozzám is odajöttek. Úgy gondolom, ahonnan ők látták, úgy tűnt, hogy megérintettek a pályán belül." mondta Olsen, aki nyilvánvalóan sokkal nyugodtabb volt, mint a félidő végén. "Megtörténik az ilyen. Szerettünk volna egy újabb kísérlettel bejutni az end zone-ba, de legalább sikerült spike-olni a labdát és pontokat szerezni."

"Ez az előszezon, mindannyiunk számára." tette hozzá Rivera.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu