Aaron Rodgers bankot robbantott az új szerződésével

dlyowgkx0aeolcm.jpg

Már régóta téma volt az NFL-ben, hogy a Green Bay Packers irányítója mikor fogja megkapni az új szerződését és ez ma bekövetkezett. Az biztos volt, hogy Aaron Rodgers lesz a liga legjobban kereső játékosa de ilyen összegeket megközelítve sem láttak még az NFL-ben.

Rodgers négyéves, 134 millió dolláros hosszabbítást kötött a csapatával. Az éves átlagos kereset tekintetében átadta a múltnak Matt Ryan ötéves, 150 millió dolláros szerződését. Rodgers szerződése 100 millió dolár garantált keresetet tartlmaz. Ebből 57.5 millió dolláros aláírási bónusz és ami ennél is hihetetlenebb, hogy 80 millió dollárt keres jövő márciusig.

Rodgers-t eddig sem fenyegette az éhenhalás veszélye ugyanis 2013-ban ötéves, 110 millió dolláros szerződést kötött. Ennek értelmében még két szezonon keresztül rendelkezett érvényes szerződéssel, idén 19.8 jövőre pedig 20 millió dollárt keresett volna.

A 14. profi szezonját kezdő irányító (az első hármat végig padozta Brett Favre mögött) már alaposan letette névjegyét az NFL-ben. Egyike azon két aktív irányítónak aki több MVP és All-Pro első csapatos kerettagsággal rendelkezik. A másik természetesen a Patriots irányítója Tom Brady.

Kezdőként 94-48-as győzelem-vereség mutatóval rendelkezik. 38.502 yardot, 313 touchdownt passzolt és csak 78 alkalommal adta el a labdát. 103.8-as irányító mutatót ért el a pályafutása során. A TD/Interception aránya a legjobb liga történetében (minimum 2000 passzot tekintve).

nfl.com, Fotó: twitter.com