Khalil Mack a Chicago Bears játékosaként folytatja

Délután pont került a régóta húzódó Khalil Mack ügy végére és kiderült, hogy az Oakland Raiders defensive endje a Chicago Bears játékosaként folytatja a pályafutását. A trade ellenértékét egyelőre nem hozták nyilvánosságra de minimum két elsőkörös választásba került a védő.

Mack idén a elsőkörös játékosok esetén lehívható ötödik éves opcióval játszott volna Oaklandben de meg akarta kapni a hosszútávú szerződését. A Raiders vezetősége azonban más véleményen volt és egyes hírek szerint "lényegi tárgyalás" nem is történt az ügyben.

Mack a Raiders játékosaként négy szezon alatt kezdő volt a csapat összes mérkőzésén. 304 tacklet, 40.5 sacket, 1 interceptiont és 9 kierőszakolt fumblet szerzett. Háromszor bekerült a Pro Bowl és kétszer az All-Pro első csapatába. 2016-ban a liga történetében először két poszton is szerepelt az All-Pro első keretében (defensive end és linebacker poszton) és megválasztották az Év legjobb védőjátékosának.

Az első pillanattól kezdve biztos volt, hogy ha Mack megkapja a szerződését akkor a liga legjobban fizetett játékosa lesz. Tegnap óta pedig az is megvan, hogy pontosan mennyit is kell ehhez kifizetni. A Los Angeles Rams hatéves, 135 millió dolláros hosszabbítást kötött Aaron Donald-al így most már a Bears vezetőinek kell ezt felül licitálnia.

Mack megszerzésével egy egész jó kis Bears defense kezd kialakulni. A Vic Fangio defensive koordinátor által dirigált védelemben, most már Mack mellett, bevethető a cornerback Kyle Fuller a safety Eddie Jackson, Akiem Hicks, Eddie Goldman védőfalember páros, a linebacker Danny Trevathan és az idei elsőkörös választott Roquan Smith. A legnagyobb kérdést a korábbi elsőkörös Leonard Floyd jelenti mert a linebacker eddig biznyította be maradéktalanul, hogy megérte a magas Draft picket.

Az Oaklandi csapattársak nem örülnek a védő elvesztésének:

nfl.com, Fotó: twitter.com