Ez most tényleg egy top védelem

A soron következő ellenfél, a Philadelphia Eagles védelme véleményem szerint igen jó kezekben van. Jim Schwartz egységei sosem a puhányságukról voltak híresek. Ez most is igaz. Sokkal nagyobb kihívás elé néz Ryan Fitzpatrick (aki amúgy a hét NFC támadója és a liga legjobb passzjátékosa lett az első héten) és a Buccaneers támadó alakulata, mint az első héten a Saints ellen.

Az Eagles védelme úgy gondolom top 3-as a Vikings és a Jaguars védelme mellett. Még a Rams dream team defense-énél is erősebbnek tartom őket. Főleg annak okán, hogy a rendkívül mély és jó nevekből álló védőfal mellé a linebacker sor is erősen felsorakozik. A front seven mondhatni félelmetes. Bár Vinny Curry éppen Tampába tette át székhelyét, maradt a falban jócskán kiváló játékos. Cox, Graham, a régi ismerős Bennett, Ngata, vagy a szárnyait bontogató Barnett. Hozzájuk csapódik egy olyan linebacker sor, ami magában tudja pl. Nigel Bradham-et vagy Jordan Hicks-t. De az első fordulóban úgy tűnt megállja a helyét a safetyből linebackerré átnevelt Nathan Gerry, vagy éppen az eddig nem ismert Kamu Grugier-Hill. A secondarynek így már nem is marad hátra más, csak ami nagy nehezen átjut a front seven vonalain.

Meg kell említeni, hogy mindez párosul a Jim Schwartz megalkuvást nem ismerő, rendkívül agresszív elgondolásaival. S ez így együtt teszi top egységgé az Eagles D-t. Megjegyzem azt is továbbá, hogy Jim Schwartz ugyanabban az évben került kinevezésre jelenlegi állásába, amikor Mike Smith megkapta a felkérést Dirk Koetter-től. Bár már akkor is azt gondoltam Schwartz jobb megoldás lett volna, nem voltam elégedetlen Mike Smith személyével sem. Ez a kép természetesen az elmúlt két évben megváltozott, és a két szakember sikerességét össze sem lehet hasonlítani. Bucs szurkolóként ebbe is bele kell törődnünk.

Tampai részről hiányozni fog a hétvégén még mindig Vita Vea, de nem tud szerelést húzni Brent Grimes sem ágyék sérülés miatt. DeSean Jackson szereplése agyrázkódás és váll problémák miatt kérdéses, az első fordulóban nem túl sokat mutató Jason Pierre-Paul pedig térd panaszokkal küzd.

A Philly védelméről már írtam. A helyzet az, hogy az offense-ük viszont csak a kiváló támadófaluk miatt van versenyben. Egyébként csapategységként nem túl acélos társaság. Ráadásul a hétvégén olyan nevek is hiányozni fognak tőlük, mint a régóta sérült Carson Wentz, illetve Darren Sproles és Alshon Jeffery.
Ennyi vajon elég lesz a Buccaneersnek egy újabb bravúrhoz? Mert arról szerintem senki sem vitatkozik, hogy egy újabb győzelem bravúr lenne a négyzeten. 

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com