Curtis Samuel kész a visszatérésre

Az elkapó Curtis Samuel arra készül, hogy bemutatkozzon az alapszakaszban vasárnap a Giants ellen, míg a jobb guard Trai Turner először játszhat a szezonnyitó óta.

A Panthers 5. heti Injury Report-ja közel áll ahhoz, hogy sérülésmentesen zárja le a hetet. Ez egy kellemes probléma lehet a vezetőedző Ron Rivera-nak - mármint a hét inaktív játékos kiválasztása vasárnap. Rivera azt mondta pénteken, hogy a defensive end Efe Obada, aki két héttel ezelőtt az NFC Defensive Player of the Week elismerést is megkapta az NFL bemutatkozása során mutatott játékának köszönhetően, aktív lehet a Giants ellen.

"Már most elmondom, hogy Efe be fog öltözni." mondta Rivera. "Biztosnak kell lennünk abban, hogy ez nem egy egyszeri dolog. Azt akarjuk látni, hogy folyamatosan fejlődik és jól játszik. Nagyszerű munkát végezve kiérdemelte a lehetőséget, majd ki is használta a lehetőséget. Reméljük, hogy folytatja ezt a formát és hatékony lesz."

Samuel az előszezonban jól teljesített, a liga legjobbja volt négy 20 yardnál hosszabb elkapással, de egy egészségügyi probléma miatt az oldalvonal mellé kényszerült. Rivera azt nem mondta meg, hogy Samuel mennyit játszhat vasárnap, de azt elmondta, hogy szerepet kaphat a visszahordó játékban és hogy Samuel képes lehet olyan szinten játszani, mint a sérülés előtt.

"Jó edzései voltak és annyit dolgozott, amennyit csak tudott. Az elmúlt néhány nap során az edzéseken onnan folytatta, ahol abbahagyta." mondta Rivera. "Megcsinált néhány nagy elkapást az edzésen. Jól néz ki."

Rivera azzal viccelődött, hogy emlékeztette Turnert, a támadófal mennyire jól játszott a távollétében. Tyler Larsen helyettesítette az utolsó két meccsen a Pro Bowler játékost, amíg az agyrázkódás utáni protokollt csinálta.

"A nyomás ott van rajta, ez biztos." felelte Rivera mosolyogva. "Jól néz ki. Jól edzett ​​ezen a héten. Jó, ha ott van kint. Egy kis energiát hoz. Egy kicsit feltüzeli, ezért jó lesz, ha ott van kint."

A tight end Greg Olsen (láb) játéka a várakozásoknak megfelelően kizárt, míg a speciális csapatból Jared Norris (lábujj) váratlanul felkerült az Injury Report-ra, miután súlyos sérülést szenvedett a pénteki edzés során és megkérdőjelezhető besorolást kapott.

Rivera elmondta, hogy Olsen jól zárta a hetet, limitált edzésmunkát végzett, miközben szépen gyógyul az 1. héten elszenvedett lábérülésből.

"Ma reggel bejött és a teste sajgott - az a fajta normális fájdalom, amikor keményen dolgozol - de kijött és keményen dolgozott ismét." mondta Rivera. "Jól néz ki. A jelek pozitívak. "

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu