A rekordok vasárnapja

Tegnap már a hatodik játékheti mérkőzésekhez érkeztünk és mivel az NFL-ben rengeteg statisztikát vezetnek így több rekord is megdőlt tegnap. Az öt rekordból négy a szezon adott szakaszához kötődik míg Tom Brady karrierrekordot állított fel.

A New England Patriots irányítója megszerezte pályafutása 200. győzelmét. Brady eddig is a lista élén állt de Ő az első aki elérte a 200 győzelmet. Peyton Manning és Brett Favre követi 186 győzelemmel, míg utánuk John Elway és Dan Marino következik 148 illetve 147 győztes mérkőzéssel.

Az idei alapszakasz eddig a hosszabbításokról szólt mert az eddigi az összes fordulóban volt legalább egy mérkőzés amely nem ért véget a negyedik negyedet követően. Ez a sorozat rekordnak számít az NFL-ben.

A Minnesota Vikings elkapója Adam Thielen nagyszerű szezont fut, eddig 58 elkapása volt az első hat mérkőzésén. A szezon eddigi szakaszában ennél több elkapással még nem állt elkapó. Az Atlanta Falcons elkapója Julio Jones is olyan statisztikával rendelkezik mint előtt senki, 700 elkapott yard felett áll úgy, hogy nincs elkapott touchdownja.

A Denver Broncos is megdöntött egy ligarekordot bár erre biztosan nem büszkék. Egymás utáni két mérkőzésen is több mint 200 futott yardot kaptak és ilyen dupla mérkőzést még egyetlen csapat sem produkált korábban.

twitter.com, Fotó: touchdownwire.usatoday.com