A Vikings visszatért a jó útra

Volt pár pontatlanság, de két kiemelkedő teljesítménnyel és persze sokszor jobb játékkal sikerült felülmúlni a vendég Cardinals együttesét. Az egyik helyszínen tartózkodó szurkolótársunk jelentése szerint szakadó hóesésben rendezték meg a Cardinals-Vikings összecsapást a 6. játékhéten. Persze a bent tartózkodók ebből semmit nem éreztek a fűtött stadionban.

Igazából egész meccsen érezhető volt, hogy mi irányítunk és annak ellenére, hogy egy mezőnygól révén a vendégek jutottak előnyhöz, csak 3 percig érezhették nyeregbe magukat a meccs többi részében kijött a Vikings “uralma”

A mi részünkről Latavius Murray kezdte meg a pontgyártást 21 yardos futott TD-jével. Murray egyébként az egyik legjobb teljesítményét hozta, mióta Vikings játékos. A meccset 155 futott yarddal és a már említett 1 TD-vel zárta. A futójátékunk egyébként az idei legjobb volt, persze eddig mivel majdnem ligautolsók voltunk, nem volt nehéz túlszárnyalni.

Cousins is jól szerepelt, bár 5 olyan passzkísérlete is volt, amibe pár yard után beleértek és interception veszélyesen pattantak. A második negyedben volt egy nagy hibája az offense-nek, amiből Baker 36 yardos visszahordott TD-t tudott csinálni a Cardinals-nak. Bailey azonban tett róla, hogy még így is előnyben menjünk a szünetre, 48 yardról talált be. Bailey most hibátlan volt egész meccsen, 2 mezőnygól mellé értékesítette mindhárom extra pontját is.

Ha lehet mondani egy negyedet, ami a miénk volt, akkor az a harmadik, ugyanis Thielen elkapott és Cousins futott TD-jével szinte lezártuk a meccset. Thielen most is 100 elkapott yard felett zárt (egész pontosan 123 yarddal), így hatodik meccsén is 100+ yardos elkapó, amivel tovább javította a múlthéten saját maga által megdöntött NFL rekordot. Többen filmet követelnek az ő életéről, a pályafutásáról, hogy egy mindössze 500 dolláros ösztöndíjat kínáló harmadosztályú egyetemről indulva, a profi liga egyik legjobb, rekordokat döntögető elkapójává vált.

A meccset végül simán hoztuk és mivel a Bears volt kegyes és kikapott, így tartjuk a lépést. A találkozó krónikájához hozzátartozik még egy szomorú hír is. Mike Hughes a Vikings újonc CB-je sajnos ACL (elülső-keresztszalag) szakadást szenvedett, így ebben a szezonban már biztos nem lép pályára, ezt Mike Zimmer a mai napon megtartott sajtótájékoztatón jelentette be, de már tegnap is így tudtuk.

A következő mérkőzésünket idegenben, a Jets ellen játsszuk, akik az otthoni meccseket nem aprózzák el, hiszen eddig háromból kettőt nyertek ráadásul, az utóbbi kettőn összesen 76 pontot szereztek.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com