A rekordot jelentő fordítás

Csapat statisztikák

CAROLINA
- A győzelemmel a Carolina 5-7-re javította az Eagles elleni mutatóját, ebből 3-4 a Philadelphiában játszott meccsek mutatója.
- A Carolina 17-0-s hátrányban kezdte a negyedik negyedet. Ez a legnagyobb negyedik negyedes fordítás volt a franchise történetében. A Carolina-nak kétszer is sikerült 17 pontos harmadik negyed utáni fordítást bemutatni 2004-ben (San Francisco) és 2003-ban (Jacksonville).

- 1985 óta ez az első alkalom, hogy egy csapat idegenben három negyeden keresztül pont nélkül maradt, majd 17 vagy annál nagyobb hátrányból fordítva nyert a negyedik negyedben (Minnesota Philadelphiában, 1985. december 1-jén).
- A Panthers 21 pontot ért el a negyedik negyedben. Ebben a szezonban a Carolina 65 pontot szerzett a negyedik negyedekben. Ez volt a legeredményesebb negyedik negyed 2016.10.16 óta, amikor a Panthers 21 pontot szerzett a New Orleans ellen.
- A Carolina 121 yardot futott, ez volt az ötödik meccs ebben a szezonban, amikor a Panthers 100 futott yardot tudott szerezni. A Panthers mutatója 4-1 azokon a meccseken, amikor több mint 100 futott yardot értek el.
- A Panthers védelme négy sack-et ért el, Mario Addison, Luke Kuechly és Julius Peppers is szerzett sack-et. A Carolina az elmúlt két meccsen hét sack-et szerzett.

PHILADELPHIA
- A Philadelphia 58 yardot futott, ez a legkevesebb az Eagles csapatától ebben a szezonban.

Egyéni statisztikák

CAROLINA
- Cam Newton a 17. meccset eldöntő drive-ját vezette, a másodikat ebben a szezonban, egy 1 yardos touchdown passzt adott Greg Olsen-nek 1:22-vel a vége előtt. A negyedik negyedben Newton mutatója: 16/22, 201 yard és két touchdown.
- Newton három first down-t futott az Eagles ellen, megelőzve ezzel Michael Vick-et, aki karrierje során 343 first down-t szerzett futva, ami a legtöbb volt egy irányítótól az NFL történetében. Newton 7 futásból 49 yardot szerzett a meccsen.
- Devin Funchess hat elkapással 62 yardot szerzett, köztük egy 18 yardos touchdown elkapást a negyedik negyedben. Ez volt a második egymást követő hét, amikor Funchess touchdown elkapással zárta a meccset. Funchess megelőzte Ted Ginn-t (2,047), aki a nyolcadik legtöbb elkapott yardot szerezte a franchise történetében. Emellett megelőzte Stephen Davis-t (120), aki a 10. legtöbb pontot szerezte a karrierje során.
- Julius Peppers-nek volt egy strip-sack-je a meccset eldöntő 4th down-os játéknál, amelyet Kyle Love szedett össze. Ez a második egymást követő hét, hogy Peppers egy sack-et és egy kierőszakolt fumble-t is elért a meccsen. Peppers-nek négy sack-re van szüksége ahhoz, hogy megelőzze Kevin Greene-t, aki a harmadik legtöbb sack-et szerezte az NFL történetében.
- Greg Olsen az első TD-jét szerezte ebben a szezonban a negyedik negyedben kevesebb, mint két perccel a meccs vége előtt, ami végül a győzelmet jelentette. Ez volt az 54. TD-je karrierje során, holtversenyben Wesley Walls és más játékosok mellett a 12. legtöbb TD-t szerezte az NFL-ben a tight end-ek között.

PHILADELPHIA
- Carson Wentz 30/37-es mutatóval, 310 passzolt yarddal, 81,0%-os hatékonysággal zárta a meccset. Ez Wentz karrierje során a legjobb és a 11. legjobb az NFL-ben ebben a szezonban.

Extra pont

- A vasárnapi győzelem 2015 óta csak a második alkalom, amikor a Carolina a félidei hátrányból fordítva nyerni tudott.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu