Újoncok napja

browns.jpg

Biztosra veszem, hogy sokan látták közületek a Draft Day (magyarul Újoncok napja) című filmet, ami éppen a Cleveland Browns szemszögéből mutatja be az NFL játékosbörzéjét. Bár a való világban nincs egy Kevin Costner nevű szuper-alkalmazott a klubnál, aki csak úgy varázsol egyet a pálcájával, és tökéletes döntéseket hoz, de a 10. kör után nagyon úgy fest, hogy az igazi klubvezetőknek is sikerült előhúzniuk a fehér nyulat a cilinderből.

 

Először akkor döntöttek jól, amikor kiválasztották Mayfieldet, akiből egyértelműen franchise-irányító lesz, másodszor pedig akkor, amikor elzavarták az oldalvonal mellől, sőt, talán még a városból is, Hue Jackson (ex)vezetőedzőt.

 

Az örök és megunhatatlan kérdés mindig az, hogy ha nem megy egy csapatnak, akkor a játékosok a hibásak, vagy az edző a rossz, netán az egész úgy sz*r, ahogy van? Nos, mit gondoltok, a Falcons elleni mérkőzés megadta a választ erre az örökzöld slágerre? Mert én azt gondolom, hogy igen!

 

A 28-16-os Browns-győzelem, de főleg a mutatott játék egyértelműen azt bizonyítja, hogy eddig a fejétől bűzlött az a bizonyos hal. Komolyan skacok, mikkor láttátok utoljára a Cleveland-et ennyire felszabadultan, ennyire nagy motivációval, mondhatni földöntúli lelkesedéssel játszani? Mert bevallom, én nem emlékszem ilyenre...

 

Az, hogy a játékhívások nagyon ültek, hogy a játékosok ennyit melóztak, nem a véletlen műve. Jackson bá, hogy is volt az a nyilatkozat a kirúgásod után, hogy mindenki hibás, csak te nem voltál az? Szerintem gondold ez át újra, vagy inkább ex-mester, le kellene jönni a cuccról, mert a kábszi tényleg rossz.

 

Szóval nézzük a tényeket: Mayfield 20 passzból mindössze hármat rontott el, pontosan annyit, mint ahány TD átadás fűződött a nevéhez – amúgy ez az idei legjobbja eddig. Tudom, tudom kedves fanyalgók, a 216 jard nem sok tőle, de nyertek. Szóval, Who Cares?

 

 

Volt egy másik újonc, egy bizonyos Nick Chubb, aki 92 yardos TD-t csinált, összesen pedig 176 jardot futott. Wundábááá!!! Ja, és kis túlzással csak hazai pompom srácok nem kaptak el passzt az irányítótól. Van kérdés?

  

 

Ja igen, ha nem mondtam volna, a Browns megszakította négymérkőzéses nyeretlenségi sorozatát, idén már harmadszor nyert, és ha jövőre nem igazolnak a padra egy másik Jon Gruden-t, akkor erre a csapatra bizony szép jövő várhat. Ölellek, Jackson Bá!

El Fary