A Sajtfejűek legyőzésével a Vikingek életben tartották a playoff reményeiket

Nagy győzelmet aratott a Vikings legutóbbi, Packers elleni mérkőzésen, amivel tovább él a remény a rájátszásba való kerüléssel kapcsolatban. A csoport élén végezni nem az, hogy egy kisebb csoda lenne, mert a Bears jelenleg túl jó vagy szerencsés ahhoz, hogy ennyi meccset bukjon sorozatban, de a második hely, ahol jelenleg is tanyázunk megtartható és egy jó mérleggel a rájátszásba való kvalifikálást jelentheti.

Telt ház és abból legalább két magyar szurkolótársunk volt ott a helyszínen a US Bank Stadium-ban vasárnap este a Packers elleni mérkőzésen, ahol a Vikings végig uralva a meccset 17:24-re múlta felül a vendégeket.

A meccsen a vezetést ugyan nem mi szereztük meg, de folyamatosan tartottuk a lépést ellenfelünkkel és hamar egyenlítettünk. Részünkről Dalvin Cook, Stefon Diggs és persze Adam Thielen is TD-t ért el elkapásból.

Mi minden szempontból felülmúltuk a Rodgers vezette csapatot, akiknek látszólag már a kedvük is elment a szezontól, persze ki nem lenne ideges és elkeseredett, akinek olyan a mérlege, mint a Cleveland Browns-é.

Tucatszor több total yard, sokkal több első kísérlet és persze jobb játék döntött a hazaiak javára. Cousins sorozatban 5. alkalommal ért el legalább 300 passzolt yardot, mindemellett most ezt 3 TD passzal is megfejelte. Sokak szerint volt túlzás az a szerződés, amit Cousins-nak adtak, de be kell látnunk 9 éve és azelőtt is sok-sok évig nem olyan irányítónk, mint amilyen teljesítménnyel ő most előáll.

A futás most sem volt az igazi, Murray 33 yarddal a csapat legjobbja volt. Ezen a poszton viszont nagy a visszaesés a korábbiakhoz képest, szerencsére a passzjáték viszont ennyivel javult. Thielen most is 100 yard felett, pontosan 125 yarddal zárt, idén ez már a 9. ilyen meccse volt.

Most 6 győzelem 4 vereség és 1 döntetlen a csapat mérlege, amivel jelenleg NFC NORTH 2. és Wild Card helyen (5.) van a csapat. Amennyiben a második helyet tartjuk, akkor maradunk Wild Card helyen, de ha visszük a csoportot, akkor akár 3. helyre is feljöhetünk. Jelen állás szerint a Dallas Cowboys-al mérkőznénk a PO-ban.

A héten ismét kemény feladat előtt állunk, a New England Patriots együttesével meccselünk idegenben. Egyértelmű esélyes egyelőre nincs, bár a szakértők ugye mert Patriots mindig feléjük húznak. Ezt a meccset vasárnap, magyar idő szerint 22:15-től közvetíti a SPORTTV.

Forrás:.

Minnesota Vikings Hungary

vikingscountry.wordpress.com

Fotó: winonadailynews.com