Jó is az, ha van első számú futód

125 futott yard, 112 elkapott yard, 1-1 futott és elkapás utáni touchdown. Mindez egy mérkőzésen. A név pedig, akihez ez köthető, a soron következő ellenfél running back-je, Christian McCaffrey. Ezt a legutóbbi fordulóban a Seattle ellen érte el. S ez fergeteges még akkor is, ha egy 27:30 arányú vereségbe futott a Panthers.

A Buccaneers futás elleni védelmét a legnagyobb jóindulattal sem lehet megvádolni az elit helytállás bármely apró morzsájával. Hiába volt ez nagy terv a szezon kezdetén. Tehát fel kellene kötnie azt a nem létező gatyamadzagot, mert McCaffrey megállítása a legdurvább védelmeknek sem egyszerű. De egy első számú running back-nek ilyennek kell lennie. Gyors, agresszív és mindig benne van a nagy játék lehetősége.

Az elkapás után szerzett yardok mennyiségében pedig maga mögé utasít olyan neveket is mint, Alvin Kamara, Melvin Gordon, Todd Gurley, vagy akár a szélső elkapó Antonio Brown. Jó dolog is ez, hiszen a Bucs nem igazán rendelkezik ilyen játékossal. Minden tiszteletem Peyton Barber-é és még Isten úgyse szeretem is a játékát, azonban ő egy kiváló második számú futó a szememben. A sors fura fintora, hogy Tampában ez elsőnek számít. Pedig az első számú az olyan, mint Christian McCaffrey, aki a legutóbbi Bucs elleni mérkőzésen sem szerepelt gyengén. Futott 79 yardot, két futott TD kíséretében és 78 elkapott yarddal is hozzásegítette csapatát akkor a sikerhez.

A mérkőzés másik nagy kérdése lesz, hogy Mike Evans ezúttal mire megy a cornerback James Bradberry ellen, aki legutóbb nagyon durván leszedte őt a pályáról. Akkor 10 felé szálló labdából 1 darabot sikerült megszereznie 16 yardért. Nem Mike Evans-hez méltó számok ezek.

A hétvégi mérkőzésen csak a Buccaneers oldalán vannak biztos hiányzók. Ők Carlton Davis, M.J. Stewart és ide sorolódik a kézsérüléssel küzdő DeSean Jackson. Bár nincs a neve mögött „out” jelzés, nem valószínű Demar Dotson hadra foghatósága sem. Kérdéses a játéka még, Lavonte David-nek, Justin Evans-nek, Brent Grimes-nak, Rakeem Nunez-Roches-nek. Ezalatt a Panthers oldalán csak Devin Funchess játéka kérdéses.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: zimbio.com