Hosszabbításbéli sikerével rájátszás résztvevő a Kansas City Chiefs

Egy három meccsből álló győzelmi széria ért véget a tegnapi vereséggel. Az év egyik, hanem a legjobb meccsét láttuk, izgalomban biztosan nem volt hiány! Rengeteg pillanat volt, ahol eldönthettük volna a találkozót, ez sajnos nem sikerült, meg is bosszulta magát a tétovázás, az élesség hiánya a meccs vége felé. Konkretizáljuk tehát mik is vezettek ehhez a fájó vereséghez:

1. A meccs végére több egység is kifáradt

Gondolok itt első sorban a védelemre, a secondary látványosan szenvedett szinte az egész meccsen (kivéve persze Chuck Clark INT-jét). Nyilvánvalóan nem lehet végig élesnek maradni egy olyan passzgép irányító ellen, mint Mahomes, na de kérem egy félig lesántult elkapót csak le kéne tudni védekezni. J. Smith rengeteg szerelést hozott, igaz ezek mind későn jöttek, sokszor elég rendesen lecsúszott a dolgokról. Weddle két jó ütemű belépőt kivéve teljesen használhatatlan volt, lassú, enervált játékot mutatva alig-alig ért oda kulcsszituációkban a labdás ember elé. Az utolsó Ravens támadás során sajnos a támadófal is rengeteg betlit követett el. Több felesleges holding büntetés (ezek speciel teljesen egyértelműek voltak), valamint egy szerencsétlen fumble, melyről inkább a vakoldali falemberek tehettek véleményem szerint, mint Lamar.

2. WR Tyreek Hill, te állat!

Nem tudom ép ésszel felfogni, hogyan tud valaki így játszani, mikor tisztán látszik, hogy valami nincs rendben a sarkával. 7 elkapásból 77 yard, 1 TD plusz a futott és visszahordott yardok, hihetetlen milyen széleskörűen lehet használni ezt a pacákot még sérülten is! Nekünk mikor lesz egy ilyen húzóemberünk WR1-ben?

3. Rengeteg büntetés

11 flag, 112 yard elkótyavetyélését jelentette ez tegnap este a hollók számára. Ez nettó 4 first downt hozott a Chiefs-nek, valamit hihetetlenül kedvező mezőnypozíciókat. Ám nagyjából a felére lehetett volna csökkenteni a büntetések számát, ha totál egyértelmű szitukban nincs fölösleges durvulás, vagy szabálytalankodás. Humphrey a meccs elején érthetetlen módon sorra halmozta a sárgákat. Sokkal higgadtabban kell kezelni az ilyen meccseket, mert könnyen lehet, hogy ezek miatt lett az estéből bukta.

ravens_posztkep.jpg

4. A bírói ténykedés sem volt a helyzet magaslatán

Aki követ minket egy ideje, az pontosan tudja, hogy sosem szoktuk a játékvezetést szapulni, nem tartom szép dolognak egy esetleges vereség után rájuk hárítani a felelősséget. Most sem jelenteném ki vegytisztán, hogy a zebrák vették el tőlünk a győzelmet, de rengeteg érdekes szituációban nevetségesnek ható ítéleteket sikerült kihozniuk. Ezek közül a leglátványosabbak: 1. WR Chris Moore megrángatása az end zone-ban, sima 6 ponttól fosztott meg minket, 2. Crab OPI-je, ami egyértelműen nem volt jogos, ez egy sima first downt vett el a csapattól, 3. Judon 15 yardos sárgája felesleges durvulásért, rá ment a bünti, noha a Chiefs falember ütötte/lökte fel őt először, majd biztos, ami biztos Mosleyt is arrébb tessékelte, de Judon volt a szabálytalan. Ezen kívül a holding szabálytalanságok sem lettek valami konzisztens módon megítélve, a hazaiakra egyszer sem jött ilyen büntetés, míg ránk folyamatosan repültek emiatt a zászlók (több teljesen jogos is volt nyilván). A pass interference szituációkban ugyan ez a helyzet, a Ravens játékosokra, ha védő, ha támadó, de repült a flag ilyen eseteknél, a Chiefs játékosokra sosem. Még egyszer hangsúlyoznám, nem azt mondom, hogy a zebrák fújták el a meccset, de teljes állásban ténykedő bíróktól igenis elvárná az ember a következetes játékvezetést!

Az eredményt leszámítva büszkék lehetünk a csapatunkra! Senki sem gondolta, hogy ilyen komoly erőfeszítések árán tud csak legyőzni minket a 10-2-es Chiefs. Pozitívum még, hogy Lamar a passzjátékok terén is egyre jobb dolgokat mutat, 2 TD passz is jött az ifjú titántól. Ezen felül több mélységi átadással is próbálkozott, amik egyáltalán nem voltak olyan totál reménytelen kategóriába sorolhatóak, mint az elmúlt két meccsén mutatottak. A középső slot és RPO szitukat jól olvasta, jöttek is a használható átadások Snead felé bőséggel.

Nektek miért fájó ez a vereség? Illetve mit gondoltok mi volt a fő ok, amiatt alulmaradtunk ebben a hihetetlenül izgalmas csatában? Mely csapatrészeknél kell a vérfrissítés?

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary