Taylor Heinicke kezd Cam Newton helyett a Falcons ellen

Taylor Heinicke lesz a Panthers kezdő irányítója Cam Newton helyett, erősítette meg a general manager Marty Hurney. Newton a szezon nagy részében küzdött a fájós vállával, a Panthers hat meccses vereségsorozata és mindössze matematikai rájátszásba jutási esélyek miatt Newton inaktív lesz az év utolsó hazai meccsén a Falcons ellen. Az újonc Kyle Allen várhatóan a gyakorló csapatból bekerül az aktív keretbe, hogy Heinicke tartaléka legyen vasárnap.

Newton ebben a szezonban kezdett mind a 14 meccsen, 320/471-es passz mutatóval 3395 yardot, 24 touchdown-t és 13 interception-t dobott. Emellett négy touchdown-t és 488 yardot futott. Newton 15 touchdown-t passzolta 4 interception mellett a Carolina 6-2-es kezdése során. Kilenc TD passzt és kilenc interception-t dobott a vereségsorozat alatt.

Newton a Panthers Monday Night Football meccsén, a Saints ellen szenvedett a mély labdákkal, a vereség végül a Carolina rájátszás reményeinek végét jelentette. 16/29-es passz mutatóval 131 yardot szerzett. A 8.2 yardos passzonkénti átlaga a szezon leggyengébb mutatója.

Heinicke, aki draftolatlanul hagyta ott az Old Dominion-t 2015-ben, az elmúlt hetekben négyszer ugrott be Newton helyett, mind Hail Mary szituációkban. Heinicke az elmúlt évben Karácsony napján debütált az NFL-ben a Texans csapatában.

Jól ismerte a Carolina támadó rendszerét, még mielőtt a Panthers leigazolta a Texans csapatától április 16-án. Az NFL karrierjét a Vikings csapatánál kezdte, a támadó koordinátor Norv Turner és az irányító edző Scott Turner irányítása alatt.

A 185 cm magas, 95 kg-os játékos az előszezon során már megmutatta mobilitását. Az egyetemen 132 TD-t passzolt.

Forrás:

Carolina Panthers Magyar Szurkolói oldal

facebook.com/panthershun és panthershun.gportal.hu