Chargers - Ravens beharangozó

ravenschargers.jpg

Újabb fontos harc vár ránk, ezúttal szombaton (magyar idő szerint már vasárnap), ezúttal a Chargers lesz az ellenfelünk! Fontos téttel bír a találkozó az AFC berkein belül, szeretett hollóink már nem nagyon kaphatnak ki ebben a szezonban, ha komolyan gondolják a rájátszással kapcsolatos fantazmagóriákat. Közvetlen riválisainkhoz képest bizony messze mi vagyunk a legnehezebb helyzetben (na jó a vasasnak sem lesz egyszerű a szentek ellen), idegenben, egy top csapatnak számító gárdát kellene felülmúlnunk.

Sajnos kezd szokássá válni, hogy az ellenfél aktuális magyar rajongói oldala annulálja, a „mit mond az ellen?”rovatunkat, így ismét az amerikai szaksajtó éterében kell kicsit bolyonganunk, hogy „objektívebben” rálássunk az esélyekre. Nagyjából megegyeznek az általunk favorizált oldalak véleményei a közelgő derbi kapcsán, az ESPN 79.5% esélyt ad a Chargers győzelemre, a Fox tudorok a szezon vége felé már a konkrét eredményt is leszimulálták, mely 20-23 szintén nem ide, a PFF is egyre fokozottabban veszi górcső alá a meccseket, ezt linkelem is, aki kíváncsi ne legyen rest olvasni egy picit: https://www.profootballfocus.com/…/pro-2018-nfl-week-16-spr…; -4 pontos favorit a hazai csapat náluk. Ezek szerint ennyire egyértelmű lenne a dolog? Közel sem! Nézzük meg miért!

1. A statisztika alapján elég szoros lesz a móka!

Total yardban átlagosan csak 25 yarddal jobb nálunk a Chargers, ami bevallom első ránézésre meglepő. Ez a 25 egység kétségtelenül a passzjátékban mutatkozik meg a javukra, a futásban mi vezetünk (20 yarddal átlagban). Mi ismét bedobjuk a buliba a number one védelmet az NFL-ben jelenleg, ők pedig egy, a top 5-ből épphogy kiszoruló támadósort (6. hely a ligában). Ha a dolog reciprok értékét vesszük (tehát felcseréljük a támadó és védő szegmenseket), a Chargers védelme 8. a ligában, a mi támadósorunk pedig a 11. helyezést foglalja el. Jól látjuk tehát, közel vannak egymáshoz a csapatrészek által képviselt erőviszonyok, emiatt szerintem egy piszkosul jó, körömrágósra sikeredő szoros találkozót fogunk ma látni!

2. Futásban ismét hozhatjuk az extrát!

Lamar, Dixon és a már-már ikonná váló draftolatlan újonc Gus Edwards triója kifogástalanul működik most már hetek óta. A fal jól segíti munkájukat, Lamar kitűnően reagálja le a dolgokat, a futásrepertoár választékos és jól szervezett (nem hittem, hogy valaha ezt a jelzőt fogom használni bármire is, amihez Marty barátunknak köze van). Kellenek a jó read-option szituk, a tökös RPO-k, viszont a labdára is nagyon kell vigyázni!

3. Most kedvezhet nekünk a sérüléshullám!

Noha ilyen nem gyakran van, most mégis a Ravens profitálhat a dologból (általában minket szokott sújtani). RB Austin Ekeler biztosan out, WR Keenan Allen játéka pedig erősen kérdéses, így a Chargers futószekciója elvesztette B opcióját (Ekeler személyében), és a csapat legjobb elkapója is kiszállhat a ma esti buliból. Nálunk nincs komolyabb sérült, pár játékos szintén questionable (Judon,Boyle,Levine,A.Lewis), de nem hinném, hogy egy ilyen fontos meccsen ne oldanák meg, hogy mindenki, aki csak mozogni tud, harcra fogható legyen!

4. A secondary végre kezd összeállni!

Egyre jobb védekezések, egyre jobb egyéni teljesítmények, precízebb emberfogások és zónavédekezések jellemezték a védelem hátulját az elmúlt hetekben. Így okkal reménykedhetünk, hogy ez a lendület nem törik meg, és ma is kitesznek magukért a fiúk. Humhprey bárki ellen hozhatja az extrát (ezt már úgy érzem bizonyította), Jefferson és Weddle jól kiegészítik egymást, ha épp mindkettőjüknek van kedve aprítani, J.Smith az egyetlen láncszem, aki félelemmel töltheti el a mezei Ravens szurkolót hajnalban. Tőle ugyanis újabban csak pontatlan megmozdulásokat, felesleges szabálytalanságokat láthatunk.

Úgy érzem hozható ez a meccs, nagyon nehéz, kínkeserves, vért izzadós a történet, de ha végre nem adunk ajándék labdákat az ellenfelünknek, és ha tudjuk tartani az elmúlt hetek formáját (elől-hátul), akkor megszerezhetjük a győzelmet idegenben is. 26-23-as Ravens győzelem a tippem!

Igaz hajnali találkozóról beszélünk (2:20-kor kezdünk), de a Sport 1, a megváltozott időpont miatt műsorra tudja tűzni a meccset, így érdemes lehet korán kelni, felnézni discordra, a félidőben betenni a bejglit, majd a meccsélménnyel a zsebünkben kezdeni a napot, avagy nyugovóra térni.

Forrás:

Baltimore Ravens Hungary

facebook.com/ravens.hungary