A Seattle Seahawks 2021-ig hosszabbított Pete Carroll-al

A Seattle Seahawks tegnap bejelentette, hogy hosszabbított a vezetőedzőjével. Pete Carroll kétéves hosszabbítást kapott a csapattól így már 2021 végig köti szerződés a csapatához. A 67 éves edző évente több mint 11 millió dollárt fog keresni amivel a liga legjobban kereső vezetőedzője lesz.

Carroll a Seahawks történetének legsikeresebb vezetőedzője. Az alapszakaszban 88-54-1-es, míg a rájátszásban 9-5-ös mérleggel rendelkezik. Jelenleg a 9. szezonját tölti a Seahawks élén és az ideit is számítva 7 szezonban jutott be a rájátszásba. Kétszer játszott Super Bowl-t és egyszer megnyerte a nagydöntőt.

Az utóbbi évek sikerei után kicsit meglepő a Seahawks idei playoff részvétele ugyanis alapos átépítésen megy keresztül a csapat. A játékosok közül Richard Sherman, Michael Bennett, Cliff Avril távozott, Kam Chancellor nem lépett pályára a szezonban és Earl Thomas-nak is csak 4 mérkőzés jutott.

A stábot is átalakították. Elküldték az offensive koordinátor Darrell Bevell-t és a helyét Brian Schottenheimer vette át. A defensive koordinátor Kris Richard is távozott, az Ő helyét a korábbi linebacker edző és Raiders defensive koordinátora Ken Norton Jr. vette át.

Nagy átalakításba vágtak bele az offseasonban. Bobby Wagner, Russell Wilson, Doug Baldwin, Frank Clark, Jarran Reed, Tyler Lockett, Duane Brown és Justin Britt köré építik fel az új csapatot. A mostani hosszabbításban biztosan nagy szerepet játszott az, hogy a felforgatott csapattal is sikerült bejutnia a playoffba.

nfl.com, Fotó: twitter.com