Ügyesen megkomponált vereség

I.negyed: Itt még nagyon úgy tűnik a Falcons a pontszerzés leghalványabb esélyétől is elzárkózik. Nem úgy a Bucs, s Mike Evans 19 yardos elkapása eredményez touchdown-t. 7:0.

II.negyed: Úgy tűnik az előző negyedben látottak folytatódnak. Először Cairo Santos 36 yardos mezőnygólja, majd Chris Godwin mélységi elkapása eredményez újabb pontokat. Ekkor jön Julio Jones, aki úgy dönt, ha már pályára lép, akkor most is megmutatja mennyire kiváló játékos. Ő is hozzáteszi a maga pontszerző akcióját. 17:7 a félidő.

III.negyed: Ha már a Buccaneers játszik, a Falcons is úgy dönt beszáll az estébe. Általában fordítva szokott történni, de most Mohamed Sanu passzol touchdownt Matt Ryan-nek. Gondolom ezt a játékot a rájátszásban kívánták elsütni, de most korábban véget ért nekik a szezon, mint szerették volna. Így ennek itt volt az ideje. Bár a Bucs próbál menekülni egy 45 yardos mezőnygóllal a Falcons egy 49 yardossal továbbra is tapad. Aztán Winston is megteszi azt a szívességet, hogy bedobja a közösbe a labdát, Damontae Kazee pedig a 7. interception-jét szerzi a szezonban. A Falcons hirtelen az ellenfél 28 yardosán találja magát, s ezt a lehetőséget Tevin Coleman váltja pontokra. Már a Sólymok vezetnek 24:20-ra.

IV.negyed: Az újonc Calvin Ridley révén tovább növelik az előnyt, de a Bucs beszáll egy igazi pisztolypárbajba. Bár ez itt nem a vadnyugat, hanem a vaddél, újabb fordulat áll be. Először Mike Evans 10 yardos touchdown-ja következik, majd Andrew Adams szerez interception-t. Utóbbi eredményeként Chris Godwin is szerez egy hatpontost. A két touchdown után egy-egy kétpontos kísérletet tesz Winston és a támadó sor, de egyik alkalommal sem sikerül plusz pontokhoz jutni. A két perces szünet egy pontos Bucs előnnyel találja a feleket. A vége előtt 4 másodperccel aztán Matt Bryant 37 yardról szokásához híven nem hibázik, így a Sólymok két pontos győzelemmel térhetnek haza.

Bevallom a jobb drafthely miatt nem vagyok boldogtalan. A címet azért kissé eltúloztam, nyilván nem ez volt a csapat célja. A drafton a jó választás amúgy is inkább függ a GM munkájától, mint magától a választás helyétől. Jó GM hátul is jól választ, a rossz GM elől is rosszul. Hogy ez a GM a Bucs részéről Jason Licht lesz-e a következő drafton, az hamarosan elválik. 

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com

Fotó: bucswire.usatoday.com