A Colts simán átlépett a Texans-on

Magasabb kiemelés és a hazai pálya előnye, ez a rájátszásban nem számít. A Texans az AFC harmadik kiemeltjeként hazai pályán fogadta csoportriválisát az Indianapolis Colts csapatát és meglepően simán, 21-7-re alulmaradt így kiesett a rájátszásból és készülhetnek a következő szezonra.

A Texans védelme az alapszakaszban nagyon jól működött a futások ellen így előzetesen Andrew Lucktól várhattuk, hogy megnyeri a találkozót mert a passz ellen elég rosszul muzsikált a védelem. Az első félidőben tulajdonképpen minden eldőlt és a 21 pontos hátrányt már nem tudták megfordítani. 276 yardot engedtek az első játékrészben. Az alapszakaszban ennél többet nem szereztek ellenük két játékrész alatt.

Luck hozta is azt amit tőle elvártak, 222 yardot és 2 touchdownt passzolt de mégsem róla szólt a mérkőzés. A találkozó sztárja a Colts futója Marlon Mack volt. A running back 148 futott yardot és 1 touchdownt szerzett. Mack ezzel franchise rekordot állított fel ugyanis a playoffban Colts futó még nem szerzett ennyi futott yardot egy mérkőzésen.

2000 óta a playoffban 60 mérkőzésen fordult elő, hogy egy csapat 21 pontos előnyre tett szert és 57 csapat meg is tudta nyerni a mérkőzést. A Colts továbbjutásával biztossá vált, hogy a Kansas City Chiefs csapatával találkoznak majd. Jó előjel számukra, hogy a rájátszásban 4-0-s mutatójuk van a Chiefs ellen.

Macket nem tudták megállítani

Fotó: twitter.com