Trevor Lawrence nem játszik, CJ Stroud visszatér a pályára

Az AFC déli csoportjában három csapat, a Jacksonville Jaguars, az Indianapolis Colts és a Houston Texans is 8-7-es mutatóval rendelkezik így a csoport első helyéért hatalmas verseny zajlik két fordulóval az alapszakasz vége előtt. A tegnapi hírek döntően befolyásolhatják a verseny végkimenetelét.

A Jaguars a csoport toronymagas favoritjának számított és ennek megfelelően is kezdte az alapszakaszt azonban az utolsó hetekben nem tudtak mérkőzést nyerni. Helyzetüket tovább nehezíti, hogy tegnap kiderült, hogy Trevor Lawrence nem tudja vállalni a játékot. Első kihagyott mérkőzése lesz a profi pályafutása során.

Lawrence már hetek óta sérüléssel bajlódik és igazából ez meg is látszott a játékán. Egyértelműen nem volt csúcsformában így lehet jobb az egész csapat számára ha a padon tartják és pihen egy hetet. A helyén C.J. Beathard fog kezdeni aki utoljára a 2020-as szezon utolsó mérkőzésén kezdett az NFL-ben.

sportmania.png

A Texans ellentétes utat jár be az irányítójával ugyanis CJ Stroud két mérkőzés kihagyás után térhet vissza a pályára. Az év legjobb újonc támadójátékos díjának várományosa távollétében egy mérkőzést megnyert, egyet pedig elveszített a Texans.

A Jaguars a Carolina Panthers-t fogadja hazai pályán míg a Texans a csoportrivális Tennessee Titans-t fogadja. A playoffért versenyben levő Colts ugyancsak hazai pályán játszik, a Las Vegas Raiderst fogadják. A Colts számára sem ismeretlen, hogy be kell vetni a tartalékirányítót ugyanis már jó ideje tartalékkal játszanak és így próbálják kiharcolni a playoff részvételt.

Fotó: skysports.com