Szabadügynök kitekintő: Irányítók

Nincs jobb Winstonnál! Sokkoló lehet egy Bucs szurkolónak ezt olvasni, de a szomorú valóság ez. Ha körbetekintünk az irányítók idei szabadügynök listáján, nem nagyon vélünk olyan nevet felfedezni, akibe érdemes lehet pénzt fektetni. Persze ez a keresés ugye azon alapszik, hogy nem a jelenlegi irányítóval képzeljük el a Bucs jövőjét. Ha ezen a vonalon megyünk tovább,akkor mégis talán egy nevet tudnék elképzelni.

Trevor Siemian a Denver csapatában csinált jó pár vállalható mérkőzést. Persze aztán ugyanannyi rosszat is. Legutóbb a Vikings csereirányítója volt és ott, hacsak Cousins minden porcikája el nem törik, esélye sincs, hogy labdát fogjon a kezébe mérkőzés szituációban. Talán örülne egy egy-két éves mérsékelt tartalmú szerződéssel fémjelzett felkérésnek is.

Csak, hogy megmutathassa magát kezdőként. Hogy ettől jobb lenne-e a Bucsnak? Óriási esély van rá, hogy nem. De ha annyira nem válik be, az építkezés jegyében fel lehet áldozni a következő szezont és egy „Suck for Luck” üzemmódot beindítani, valamely fiatal irányítóért a 2020-as drafton. Ezzel ugyebár csak annyit nyerne a Bucs, hogy nem kellene most egy hosszú távú és kétes dogba beleugrani Jameis Winston-nal. Ezt azonban most sem Jason Licht, sem majd az új vezetőedző nem engedheti meg, mert a szurkolók türelme nem, hogy fogy, hanem már évekkel ezelőtt elfogyott. 

Az irányító kérdéssel a Bucs rendkívül nehéz szituációba került. Legalábbis véleményem szerint, mert a csapat jelenlegi vezetése- mely a tulajdonosokat és GM-et takarja- számtalanszor egyértelműsítették, Jameis Winston-nal képzelik el a jövőt. Hogy ezen változtat-e az új vezetőedző személye? Úgy vélem aligha. Az új vezetőedző bizonyítani akar majd. Jason Licht is foggal-körömmel kapaszkodik székébe. Inkább fogják letenni a nagy esküt egy négy éve a csapatnál lévő irányítóra, minthogy hoznának valaki mást.

A szomorú helyzet ugyanis az, mint azt korábban írtam, hogy Jameis Winston-nál jobb képességű quarterback nem lesz elérhető sem a szabadügynök piacon, s a jelek szerint a drafton sem. Utóbbi azért, mert a szakértők egyértelműen állítják, ez az elmúlt pár év leggyengébb felhozatala lesz. Legalábbis ami az irányítókat illeti. Egyedül Justin Herbert-et (Oregon) tartották NFL kész játékosnak, de ő úgy döntött, mégsem jelentkezik még az idei draftra.

Szóval ilyen körülmények között kell eldönteni, az eddig bizonyítani nem tudó Jameisnek adják meg a nagy szerződést? Vékony jégen fog járni a Bucs, ha ez megtörténik. Persze nincs az sem kizárva, hogy olyan edzői stáb érkezik, akiknek a szárnyai alatt Jameis kiváló teljesítményre lesz majd képes. Na de mi sült el jól mostanság Tampában?

Lejár a szerződése a két csereirányítónak Ryan Fitzpatrick-nek és Ryan Griffin-nek is. De ez most tényleg másodlagos kérdés, hiszen még a kezdő irányító személye sem egyértelmű.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com