Bajban lesz a Buccaneers a vakoldali tackle pozícióval

Folytassuk a szabadügynök kitekintőnket! A jó támadófal évek óta hiánycikk Tampában. Bár az idén az irányító megvédése terén történt egy kis előre lépés, a futásblokkolás sok mérkőzésen akadozott. Tovább mélyíti a gondokat, hogy a fal egyik legérzékenyebb pontján, a vak oldalon Donovan Smith teljes jogú szabadügynök lesz.

A helyzet itt is hasonló, mint az irányítóknál. Egész egyszerűen nem lesz a piacon olyan vakoldali tackle, akibe érdemes lenne pénzt fektetni. Így aztán itt is fejvakaróssá válik a történet, mert Smith most nyilván olyan összegeket szeretne kapni, amit egész egyszerűen nem ér a játéka. A négy év összesített mérlege alapján saját posztján az egyik leggyengébb játékos volt. Marad a draft?

Apropó draft! Nézem a Colts meccseit és el vagyok olvadva Quenton Nelson játékától. Az idén draftolt guard, elképesztő játékot produkál. Mint emlékezhettek rá, őt pont a Bucs előtt vitte ki a Colts, mivel a Bucs tavaly az utolsó fordulóban, teljesen feleslegesen győzni akart, rontva egy kicsit drafthelyét. Most milyen jól jönne még egy ilyen képességű játékos a falba!

De térjünk is vissza a valóságba! Szóval vakoldal, akkor draft? Valószínű igen, de mélyítésnek lehet nem ártana megtartani a korlátozott szabadügynök Leonard Wester-t. Wester néhány alkalommal beugrott már a fal szélére és ha jobban nem is teljesített mint Donovan Smith, lényegesen olcsóbban tette és teheti ezt. Ugyancsak nem teljes jogú szabadügynök lesz Michael Liedtke is, akit mint kiegészítő embert el lehet képzelni továbbra is a Bucs rosterén.

Ha a falemebereket nézem a piacon két olyan nevet találok akikben van fantázia. Mindkettő center poszton játszik. Ők Matt Paradis (Denver) és Mitch Morse (Kansas). Mi lenne Ryan Jensen-nel? Jensent Licht a liga legjobban kereső centerévé tette. Ugyanakkor szerintem guard pozícióban sokkal jobban kidomborodhatna az ő fizikalitása, Mondjuk egy Marpet-Morse-Jensen belső hármas egészen pofásan nézne ki. De szerintem megint csak bilibe lóg a kezem.

Forrás:

Bucs Blog

buccaneershun.wordpress.com